Ma 2020. 8. 3, hétfő, Hermina napja van.

Új párostárssal készül Douchev-Janics Natasa

2015.11.12 13:52. - Kovács Janka

Új párostárssal, Bodonyi Dórával készül a következő szezonra Douchev-Janics Natasa, a győriek háromszoros olimpiai bajnok kajakosa.


    Ceglédi Gábor, a 22 éves szolnoki Bodonyi edzője az MTI érdeklődésére elárulta: ők keresték meg a rutinos Janicsot, miután tanítványa Kárász Annával is megpróbált összeülni, de az a duó nem működött.
    "Natasát régóta ismerem, még a szegedi időkből. Ő is itt készül Szolnokon, s felmerült bennem, hogy tegyünk egy próbát. Az első kísérlet nagyon jól sikerült, s ma már a második, éles edzésen is túlvagyunk" - mondta Ceglédi Gábor, aki három éve irányítja az idén U23-as világbajnoki címet, a felnőtteknél pedig vb-bronzot és világkupa-aranyérmet szerzett Bodonyi felkészülését.
    A tréner hozzátette: tudják, hogy az olimpiai számban, K-2 500  méteren itthon a világbajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettőst kell majd legyőzniük, de nem ijednek meg a feladattól. Emellett Bodonyi K-1 500 méteren is szeretne dobogóra állni a hazai válogatókon, s ezzel esetleg bekerülni a riói olimpián induló négyesbe - mondta Ceglédi. A tervek szerint a két kajakos tavasszal közösen megy majd edzőtáborozni Horvátországba, s ott sok lehetőségük lesz a gyakorlásra.
    Douchev-Janics Natasa korábban Kovács Katalinnal ért el világraszóló sikereket, majd idén Homonnai Lucával szerzett vb-ezüstöt 200 méteren. A Bodonyi Dórával alakuló párosukról azt mondta: nagyon jók az első tapasztalatok, s bízik az eredményes folytatásban.
    "Nyitott voltam egy új párosra, így jókor jött a megkeresés. Szerencsénk van, mert passzolunk egymáshoz, bár az egyelőre még nyitott kérdés, hogy ki ül majd elöl a hajóban" - nyilatkozott az MTI-nek Douchev-Janics, aki hozzátette: az edzéseiket közösen irányítja majd a férje, Andrian Douchev, valamint Ceglédi Gábor.
    A 33 éves Douchev-Janics ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az 500 méter páros mellett ő a 200 méter egyesre is koncentrál, az utóbbi ugyancsak olimpiai szám.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.29 (29. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget