Ma 2020. 4. 1, szerda, Hugó napja van.

Reggelente rendőri segítséget kap Szolnok közlekedése

2015.11.17 13:26. - Kovács Janka

Rendőrök bevetésével és a sebességhatár módosításával javítják a közlekedést.


Szalay Ferenc polgármester keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hétfőtől a rendőrséggel együttműködve változásokat eszközölnek a torlódások elkerülésére. Október végén, a 4-es főúton történt baleset miatt szinte megbénult az egész város, de nem ez volt az egyetlen esete a szolnoki "gigadugónak". Azt tudni kell, hogy Szolnok sem képes óriási méretű átmenő autóforgalmat lebonyolítani, és azzal, hogy egyre több ember jár autóval, úgy növekszik ez a probléma is.

Szalay Ferenc polgármester és Urbán Zoltán megyei rendőrfőkapitány közös döntése alapján úgy határoztak, a torlódások megelőzése érdekében november 23-tól kezdődően, reggel 6:30 és 8:15 között az alábbi helyeken fog sárgán villogni a lámpa és rendőrök irányítják majd a forgalmat, vagy ők kísérik át a gyalogosokat:
- Auchan-körforgalom
- Szabadság tér
- Pólya Tibor - Ady kereszteződés
- a volt Domus (jelenleg az Ady Endre úti CBA üzlet) előtti gyalogátkelőhely
- a Várkonyi téri gyalogátkelőhely.
Emellett a 4-es út szolnoki szakaszán 90 helyett 70-es sebességkorlátozást vezetnek be. A polgármester azt mondta, ha beválnak ezek a reggeli intézkedések, úgy a délutáni torlódások ügyében is tesznek lépéseket. 

Fejér Andor alpolgármester kiegészítette, a Tiszaliget előtti zebránál is rendőr kíséri majd át a gyalogosokat, de a városvezetés és a szakemberek azon dolgoznak majd, hogy a Thököly út, Tószegi út, Abonyi út és a Nagy Imre körút lámpáit összehangolják, így gyorsítva a forgalmat és javítva az áteresztő képességet.

Természetesen a legjobb megoldás az lenne, ha a 4-es főutat négysávossá alakítanák át, illetve megépülne az északi elkerülő is, és kelet felé is négysávos lenne az út - ezeket a polgármester várhatóan 2018-ra ígéri. A jövőbeni tervek mellett szóba került a Csáklya úti híd terve is és a Szandaszőlősről bejövő forgalom csökkentése is.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.04.01 (13. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget