Ma 2020. 8. 9, , Emőd napja van.

Vízműfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2015.12.02 10:09. - Kovács Janka

Egészséges ivóvízhez jut Jász-Nagykun-Szolnok megyében Csataszög, Hunyadfalva, Kőtelek, Nagykörű és Tiszasüly lakossága a napokban befejeződött, 560 millió forint európai uniós támogatással megvalósult ivóvízminőség-javító projektnek köszönhetően - közölte az önkormányzati társulás elnöke kedden az MTI-vel.

Hirdetés

    Veres Nándor, aki Nagykörű független polgármestere is, elmondta: a beruházással ötezer Tisza menti háztartás számára biztosították a szabványoknak megfelelő ivóvizet.     Hozzátette, a társulást alkotó településeken korszerűsítették, bővítették a vízműépületeket és az azok környezetében lévő infrastruktúrát, Hunyadfalván teljesen új épületet alakítottak ki. Megújult a víztorony Csataszögön, Nagykörűben, Kőteleken és Tiszasülyön, minden érintett településen korszerű víztisztítási technológiát alkalmaznak. Emellett összesen mintegy ötezer méteren végeztek hálózati rekonstrukciót - mondta.
    Veres Nándor kitért arra, hogy a fejlesztésre az ivóvíz vas-, ammónium-, arzén- és mangántartalmának megfelelő határértékre csökkentése érdekében volt szükség.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget