Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Egymilliárd forintos fejlesztés fejeződött be a jászberényi kórházban

2015.12.07 15:31. - Kovács Janka

Egymilliárd forintos fejlesztés fejeződött be a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, az európai uniós támogatásból megvalósult beruházásnak köszönhetően több mint százezer ember kaphat magasabb szintű egészségügyi ellátást a térségben - közölte az intézet megbízott főigazgatója pénteken az MTI-vel.

Hirdetés

    Sinkó-Káli Róbert elmondta: a projekt általános célja az volt, hogy szakmailag magasabb színvonalú, költséghatékonyabb és korszerű ellátást nyújtsanak, növeljék az emberek biztonságérzetét, elégedettségét és életminőségét. A magasabb színvonalú ellátással ugyanakkor cél az egészségmegőrzés, a betegségek mielőbbi felismerése és a gyógyítás minél gyorsabb megkezdése.
    Az MTI-hez eljuttatott sajtóközlemény szerint a beruházás során bővítették a diagnosztika, illetve radiológia épületét és korszerűsítették annak eszközparkját. Fontos eleme volt a pályázatnak a sürgősségi ellátás fejlesztése, a sürgősségi osztály kialakítása. Korszerűsítették a radiológiai és a tüdőgyógyászati diagnosztikát, a traumatológia és a gasztroszkópia területén a terápiás eszközöket.
    Sinkó-Káli Róbert az MTI-nek elmondta: már év elején átadták a térség egészségügyi ellátása szempontjából kiemelt jelentőségű diagnosztikai eszközt, egy új komputertomográf (CT-) készüléket. Ennek köszönhetően a betegeket érő sugárterhelés kisebb és lényegesen csökken a vizsgálati idő.
    Az írásos összegzés szerint a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház 292 ággyal és 20 ágyas csecsemőrészleggel működik. Az intézmény ellátási kötelezettsége 26 településre terjed ki Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget