Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Balesetekkel indult a hét

2015.12.14 15:34. - Kovács Janka

Szajol bel- és külterületén is baleset volt hétfő reggel.

Hirdetés

A csúszós, fagyott út és a rossz látási viszonyok télen. Először Szajol és Törökszentmiklós között, a 4-es számú főúton 5 óra 30 perc körül két gépjármű ütközött. Később, 6 óra 15 perc körüli időben Szajol belterületén, a 4-es számú főút 108. kilométerszelvényében már négy autó ütközött. Személyi sérülés is történt. 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a téli időszakban történő vezetés sokkal több odafigyelést és nagyobb óvatosságot követel mindenkitől:
A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik. Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre.
A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől. Nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget