Ma 2020. 8. 7, péntek, Ibolya napja van.

A katasztrófavédelem szankcióira hivatkozva tévesztik meg a jóhiszemű embereket

2015.12.21 09:38. - Kovács Janka

Az országban egyre több helyen fordul elő, hogy egyes, tűzvédelmi szolgáltatásokkal és eszközökkel foglalkozó vállalkozások képviselői – a katasztrófavédelem esetleges későbbi szankcióival fenyegetőzve – a piaci árnál magasabb összegért próbálják meg értékesíteni szolgáltatásaikat vagy termékeiket. Határozott és erőszakos fellépésükkel eddig már sok esetben sikerrel verték át a megijesztett, jóhiszemű ügyfeleket.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok megye és a főváros területéről is érkeztek lakossági bejelentések a katasztrófavédelem szankcionálására vagy ellenőrzésére hivatkozva agresszív értékesítési tevékenységet folytató vállalkozások képviselőiről. Jellemzően előzetes tűzvédelmi ellenőrzést kínálnak pénzért, az elhelyezett tűzoltó készülékek cseréjét ajánlják fel vagy szén-monoxid-érzékelőket árulnak a piaci árnál drágábban.

A szóban forgó vállalkozások sok esetben megtévesztő, a hatóságokéval könnyen összeköthető feliratokat és jelképeket szerepeltetnek gépjárműveiken, fellépésük határozott és mindig a katasztrófavédelem, a tűzvédelmi hatóság bírságolására hivatkozva próbálnak nyomást gyakorolni a vásárlás érdekében. Bárhol előfordulhatnak, autószerelő-műhelyben, fodrászatban, kozmetikai szalonban, bútorüzletben és strandon egyaránt megpróbálkoznak ilyen jellegű értékesítéssel.

A katasztrófavédelem azt javasolja, mielőtt elköteleznék magukat, minden esetben nézzenek utána ezeknek a tűzvédelemi szolgáltatásokkal és eszközökkel foglalkozó vállalkozásoknak és ne vásároljanak, amíg nem kérték ki más szakértő véleményét. Számos cég közzéteszi adatait, termék- és szolgáltatáslistáját, valamint díjszabását saját honlapján, tájékozódjanak, mielőtt vásárolnak vagy szolgáltatást vennének igénybe. A jogszabályi kötelezettségekkel és előírásokkal kapcsolatos információk elérhetőek a főigazgatóság és a megyei igazgatóságok honlapján vagy kereshetik a katasztrófavédelem ügyfélszolgálatait. Gyanús szolgáltatók esetén pedig keressék a hatóságokat.

- közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivőHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget