Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Elrendelték a zagyvarékasi gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását

2016.01.29 14:40. - Kovács Janka

Január 25-én a zagyvarékasi lány és barátja megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy a lány édesanyját január 25-én több késszúrással meggyilkolták.


A Szolnoki Járásbíróság elrendelte annak a 14 éves lánynak és 16 éves fiúnak az előzetes letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy a lány édesanyját 2016. január 25. napján 21 óra 30 perc körüli időben zagyvarékasi otthonukban többszöri késszúrással meggyilkoltak. 

A Szolnoki Járásbíróság sajtóközleményében úgy fogalmazott: A bíróság megítélése szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, és a gyanúsítottak személyi körülményeire tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A cselekmény jellegére, súlyára, az elkövetés körülményeire tekintettel a bíróság álláspontja szerint az általuk ismert, de még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával történő bizonyítási eljárás megnehezítése is megalapozott. A bíróság álláspontja szerint a fiatalkorú gyanúsítottakra vonatkozó szabályok szerint a különös tárgyi súly is megállapítható. A bíróság mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásának végrehajtási helyét javítóintézetben jelölte meg.
 
Hozzátették: A végzés nem jogerős, a határozat ellen az I. rendű gyanúsított, védője, törvényes képviselője nem jelentettek be fellebbezést, a II. rendű gyanúsított, védője és törvényes képviselője fellebbezést jelentett be, az ügyész mindkét gyanúsított vonatkozásában a végrehajtási hely megváltoztatása miatt jelentett be fellebbezést.

Korábban írtuk: Elfogták a zagyvarékasi emberülés gyanúsítottjait

A Szolnoki Járásbíróság folyosóján 2016. január 29-én anyja átöleli fiát, akit azzal gyanúsítanak, hogy barátnőjével megölte a lány édesanyját Zagyvarékason. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte az emberöléssel gyanúsított 14 éves lány és 16 éves fiú előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Bugány János

 


A Szolnoki Járásbíróság folyosóján 2016. január 29-én a holtan talált zagyvarékasi nő lánya, akit azzal gyanúsítanak, hogy barátjával megölte édesanyját.  A Szolnoki Járásbíróság elrendelte az emberöléssel gyanúsított 14 éves lány és 16 éves fiú előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Bugány JánosHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget