Ma 2019. 11. 18, hétfő, Jenő napja van.

További fejlesztéseknek örülhet idén Szolnok

2016.02.12 09:15. - Kovács Janka

Az elmúlt években számos fejlesztést láthattunk a városban, az újításoknak viszont koránt sincs vége.


Szalay Ferenc polgármester csütörtök este a Hozam Klubban beszélt az idei fejlesztésekről és arról, hogyan fejlődik a város. Szolnok idei évében a turizmus, a munkahelyteremtés és a város megközelíthetősége jegyében fog telni. Ahhoz, hogy legyen látnivaló Szolnokon, elengedhetetlen, hogy a közterületeket és az utakat rendbe tegyék, így az elmúlt években megújultak a Széchenyi városrész járdái, parkolói, útjai, korszerűsödött az ott lévő gimnázium és a város számos óvodája is. Nyolc km kerékpárúttal bővült az eddigi biciklis úthálózat. De az utak mellett munkahelyteremtés is megvalósult, az Eagle Ottawa gyára kibővült, ezzel pluszban több száz embernek adott munkát. Viszont az Ipari Park területe betelt, így plusz 300 hektár területet vásárolt a város, ahova új cégek költözhetnek. Új cégként megjelenik a citromsavgyár is, ami 400 embernek ad munkát és megélhetést. Emellett szót kell ejteni a Hetényi Géza Kórházban történt fejlesztésekről és újításokról is, ahol korszerűsödött a betegellátás.

Idén mi várható?
2016-ban az Ady Endre és a szandaszőlősi Kiss János út megújul, de a város számos mellékutcái is járhatóbbak lesznek. Tavasszal megkezdődik Budapest felé az autóút építése, hogy könnyebben és gyorsabban elérhetővé váljon városunk, de a keleti elkerülő építése is elindul. 
A szolnoki érdekességek és turistacsalogatók is megnyitják kapuikat: tavasszal a Reptár és a Sörárium fogadja a szolnokiakat és a nem szolnokiakat egyaránt. Az idei tervek szerint megújul a strandunk és két kikötő is helyet kap a Tiszán. A Vártemplomot felújítják és a mögötte lévő játszótéren ásatások kezdődnek, hogy feltárják a török kori emlékeket.
Szalay Ferenc ezek mellett kiemelte, hogy a TOP által biztosított 15 milliárd forintos támogatást 2020-ig kell felhasználnia a városnak. Ebből a pénzből fog megvalósulni a Mester út meghosszabbítása a Sebestyén körútig, a Millérhez vezető új út építése, további kerékpárutak építése, gyermekintézmények fejlesztései, orvosi rendelők és alapfokú szociális ellátást biztosító projektek, valamint az elsősorban az iskolákat érintő energetikai felújítások.
Szintén TOP forrásokból újulnak majd meg a város parkjai, zöld területei. Megvalósul a volt Tüdőkórház és kertjének teljes rehabilitációja, így a város lakói számára megnyílik a park területe – tette hozzá Szalay Ferenc.
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 11.13. (45. szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget