Ma 2019. 1. 21, hétfő, Ágnes napja van.

A Jász-Plasztik 2,4 milliárd forintos beruházással új munkahelyeket hozott létre

2016.02.17 14:26. - Kovács Janka

 Bővítette hulladékhasznosító innovációs bázisát a Jász-Plasztik Kft., mintegy 2,4 milliárd forintot fordított berendezésekre, amivel 63 új munkahelyet teremtett jászberényi székhelyén, valamint nyíregyházi, nagyrédei és jászapáti telephelyein - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a beruházás projektzáró ünnepségén szerdán Jászberényben.

Hirdetés

    Rákossy Balázs elmondta: a több mint 3000 embert alkalmazó kft. beruházása csaknem 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg.     Emlékeztetett: Magyarország számára több mint 12 ezer milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a 2020-ig tartó uniós pénzügyi ciklusban, amelynek a 60 százalékát olyan beruházásokra szeretnék fordítani mint amilyen a Jász-Plasztik Kft.-é is.     Az államtitkár szólt arról, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül Jász-Nagykun-Szolnok megye fejlesztésére közvetlenül 54 milliárd forint jut, ezen felül Szolnok részére további 15 milliárd forint áll rendelkezésre.     Rákossy Balázs emlékeztetett: a Jász-Plasztik Kft. jelenlegi beruházása a 2007-2013-as uniós támogatási időszak forrásaiból valósult meg.
    Ifj. Kasza János, a Jász-Plasztik Kft. projektmenedzsere elmondta: a vállalkozás a projekt keretében saját kutató-fejlesztő bázisát tesztüzemi részleggel bővítette. Gépeket és berendezéseket szereltek fel, amelyeknek köszönhetően a hulladékhasznosításon alapuló saját fejlesztésű termékeiket is tesztelni tudják. A kutatások eredményei közvetlenül felhasználhatók lesznek a feldolgozóipari termelésben, nemcsak a Jász-Plasztik Kft. üzemében, hanem - más vállalkozásoktól kapott kutatás-fejlesztési megbízások teljesítése révén - általában a hulladékhasznosítási tevékenységben is - mondta.     A több mint 25 éve alakult Jász-Plasztik Kft. műanyagfeldolgozó és szerszámkészítő tevékenysége akkumulátor-gyártással és egyéb termelő és kereskedelmi szolgáltató tevékenységgel is bővült. A cég évente több ezer tonna műanyag és akkumulátor-hulladékot gyűjt újrahasznosítási céllal, a tervek szerint ez a mennyiség a fejlesztéseknek köszönhetően növekedni fog.     A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. éves nettó árbevétele 2014-ben meghaladta a 108,2 milliárd forintot. A társaság adózott eredménye a 2013. évi 4,4 milliárdról 7,2 milliárd forintra nőtt 2014-ben.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget