Ma 2018. 9. 25, kedd, Eufrozina napja van.

Csányi Tamás: köznevelés jelenleg csődben van

2016.02.20 08:55. - Kovács Janka

Csányi Tamás, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megye önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az oktatáspolitikai reform bevezetése elhibázott lépés volt.


A pedagógusok és a diákok is tüntetnek, mert úgy érzik, betelt a pohár. Csányi Tamás a témában tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a köznevelés jelenleg csődben van, 17 milliárd hiányzik belőle. Szerinte a kormány nincs a helyzet magaslatán, és be kell látnia, hogy nem működik a rendszer. Az oktatás megreformálása előtt nem volt semmilyen megbeszélés, de az átalakítások szükségesek lettek volna, viszont megelőzően ki kellett volna kérni a tanárok véleményét is. A jobbikos politikus emellett tanárként dolgozik és szomorúan látja, hogy a már közel 40 éve tanító kollégái kevesebb bért kapnak és ugyanabba a kategóriába sorolják őket, mint a pályakezdőket. A tapasztalatai alapján úgy látja, hogy mind a tanárok és mind a diákok túlterheltek.

Csányi Tamás úgy tájékoztatott, Vona Gábor meghirdette a valódi nemzeti konzultációt, amelyben e témáról is szó esik majd. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget