Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

A rászoruló gyerekek a tavaszi szünetben is kapnak meleg ételt

2016.03.22 15:32. - Kovács Janka

Szolnokon 784 napi egyszeri ingyenes melegétkeztetésre jogosult gyerek van, a szüleiknek jelezniük kell az igényt, ha szeretnék, hogy az ő gyermekük is ingyenesen kapjon ételt a tavaszi szünet alatt.


Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő és Szabó István alpolgármester közölte, a nyári mellett ezentúl a tavaszi, az őszi és a téli szünetben is ingyenesen kaphatnak naponta egyszer meleg ételt a diákok. Mindenki, aki hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű bölcsődés, óvodás, általános- vagy középiskolás, részesül az ellátásban, azonban kérnek minden szülőt, hogy előzetesen jelentse be erre irányuló igényét a gyermeke oktatási intézményében. 

Szolnokon 784 gyerek kaphat ingyenes étkezést, eddig még csak 373-an kérvényezték ezt. Azonban a város intézményszolgálata felkészült arra, hogy mind a 784 gyermek megjelenik a kijelölt napokon. 

A városban három munkanapon és négy helyszínen lehet kérni az ételt. Március 24-25 és 29-én a Fiumei úti iskola konyhájában, a Széchenyi Zöld Ház aulájában, a Liget úti Iskola aulájában, a Szent Tamás Általános Iskolában, illetve a Szandaszőlősi iskola konyhájában. 

- Az étkezés a tavaszi szünet 3 munkanapján /március 24-25-29/ vehető igénybe. Az étkezést meleg étel formájában /leves + 2. féle/ kapják, amelyet dobozban vihetnek el 11.30 és 12.30 között az osztóhelyekről. Mivel a lehető legjobbat szeretnénk a gyerekeknek, így bőséges mennyiségű ételt kapnak, a középiskolások nyersanyagnormáját vesszük figyelembe a főzésnél - mondta az alpolgármester.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget