Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Halálos baleset és cserbenhagyás - vádemeléssel zárult az ügy

2016.03.25 15:06. - Kovács Janka

A cibakházai férfi halálos közúti közlekedési balesetet okozott, majd testvérével együtt azonnal, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A rendőrök vádemeléssel fejezték be a nyomozást ellenük.


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást B. Richárd cibakházai lakos, továbbá segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a terhelt társa, B. István tiszaföldvári lakos ellen.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2015. szeptember 25-én 18 óra 30 perc körüli időben a 442-es számú főút 34. kilométerszelvényében, Tiszaföldvár és Kunszentmárton között. A rendelkezésre álló adatok szerint a 27 éves cibakházai férfi egy személygépkocsival közlekedett az adott útszakaszon, amikor elvesztette uralmát a jármű felett, áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött az ott közlekedő tehergépkocsival. A balestben a személygépkocsi egyik utasa a helyszínen életét vesztette és további három utasa sérüléseket szenvedett. A balesetet okozó személygépkocsi sofőrje és jobb első utasa a rendőrök kiérkezéséig segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A nyergesvontató sofőrje a balesetben nem sérült meg.
A rendőrök rövid időn belül felkutatták és megtaláltak a két jogsértőt, akikhez mentőt hívtak. A nyomozók a gépjármű vezetőjét gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az illetékes járásbíróság 2015. szeptember 28-án elrendelte B. Richárd előzetes letartóztatását. A nyomozók megállapították, hogy a balesetet okozó terhelt, a baleset időpontjában gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezett, szeszes ital és bódító hatású szer hatása alatt vezetette járművét. A rendőrök a sofőr 29 éves testvérét szintén gyanúsítottként hallgatták ki.
A nyomozóhatóság a szakértők bevonásával lefolytatott büntetőeljárást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére megküldte.
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget