Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Szolnok több pontján ellenőriz a NKH

2016.03.25 11:52. - Kovács Janka

A Józan Húsvét program keretén belül több autóst is leinthetnek március 25-én Szolnok belterületén és a 4-es főúton egyaránt. Az autókon a műszaki állapotot is vizsgálják.


Olvasónk jelezte, hogy a Széchenyi városrész elején, a mentőszolgálat környékén sorra intik le az autósokat, ezért utánajártunk, mi az oka ennek. Az ellenőrzés során a szakemberek átnézik a járművek műszaki állapotát, a megnézik például a gumiabroncsokat, ellenőrizhetik például az ablaktörlő lapátok állapotát, világító és fényjelző berendezések helyes működését.

A cél az, hogy a húsvéti időszakban egyre kevesebb baleset történjen. A közlekedési hatóság munkatársai felhívják a járművezetők figyelmét az esetleges hiányosságokra, és ha szükséges a cserélendő alkatrészek fontosságára is. A megfelelő műszaki állapotú gépkocsik üzembentartóit a hatóság szakemberei húsvéthoz kapcsolódó ajándékkal is megjutalmazzák. Azonban hamarosan a motorosokat és a kerékpárosokat is ellenőrizni fogják.
 
Évek óta egyre sikeresebb a hatóságok közös ellenőrzési akciója. Statisztikai adatok alapján, 2013 óta a fokozott közlekedésbiztonsági programnak köszönhetően az utakon egyre kevesebb a halálos esetet regisztráltak a húsvéti hétvégén. A Józan Húsvét közlekedésbiztonsági akció során megyénk útjain a rendőrség elsősorban az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál majd, de kiemelt hangsúlyt fektetnek az agresszív járművezetők - áll a közlekedési hatóság közleményében.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget