Ma 2018. 6. 23, szombat, Zoltán napja van.

Tiszafüred méltán a Tisza-tó fővárosa!

2016.07.08 10:22. - Kovács Janka

Tiszafürednek növekvő turisztikai jelentőségét is mutatja, hogy idén először a város napját a Tisza-tó egyik legnagyobb szabású ünnepének, a Tiszafüredi Halasnapok részeként rendezte meg az önkormányzat. Az ebből az alkalomból megtartott ünnepi közgyűlésen a külföldi testvérvárosok polgármesterei mellett a kormány több tagja is részt vett. Tiszafüred 32. Város Napján díszpolgári címet kapott többek között Dr. Kékessy Dezső, volt párizsi magyar nagykövet.

Hirdetés

-közlemény-
 
Zsúfolásig megtelt a Kovács Pál Művelődési Központ kiállítóterme, ahol Heinrich Csilla és Vargáné Kovács Piroska alkotásaiból rendezett kiállítást nyitotta meg Vargáné Balogh Irén, Tiszafüred alpolgármestere. A Város Napja alkalmából a tiszafüredi születésű Szele-Király Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára és Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára is megjelent. Az államtitkár ünnepi köszöntőjében utalt hazánk gazdasági helyzetének javulására. Bejelentette, hogy ebben a félévben az államháztartási hiány 15 éve a legalacsonyabb mértéken van, ami pozitívan hat a települések, így Tiszafüred fejlődésére is. A 2017. évre elfogadott költségvetés pedig előrelépést jelent minden terület számára. A közszférában dolgozók béremelésére - például a járási hivatalok munkatársainak is - összességében 225 milliárd többletforrás jut. 
Újvári Imre polgármester ünnepi beszédében Tiszafüred gazdag történelmi múltját hangsúlyozta. A városvezető szerint a hagyományőrzés mellett a jelenkornak minél többet kell tanulni az ősök példamutatásából! Külön kitért a Kékessy család szerepvállalására, akik akkor is tettek Tiszafüredért, amikor még történelmi nevük évtizedekig csak hátrányukra volt. Megköszönte a kormány támogatását, a környékbeli települések partneri együttműködését és a helyiek áldozatos munkáját. Kiemelte, hogy nincs személyes érdek, amely előbbre való lenne a város ügyénél. Ami jó Tiszafürednek, az jó a polgárainak is!
Az ünnepi közgyűlésen Tiszafüred Város Önkormányzat Képviselő-testületének határozata értelmében „Tiszafüred Város Díszpolgára” posztumusz elismerő címet kapott Dr. Kiss Bálint szülész-nőgyógyász főorvos. Tiszafüred Város Díszpolgára elismerő címet vett át Dr. Kékessy Dezső mikrobiológus, laboratórium-igazgató, hazánk volt párizsi nagykövete. Szintén Tiszafüred Város Díszpolgára elismerő címet kapott Kékessy György környezettervező mérnök, a Kaliforniai Mérnöki Kamara tagja, az Amerikai magyar Diákszövetség elnöke. „Tiszafüredért” elismerő címmel jutalmazták Ferenczi Sándor vállalkozót, a Tisza-tói Tüzép és Fészek Áruház tulajdonosát. Tiszafüred Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért elismerő címet kapott Dósa Jánosné, a Platán Idősek Otthonának szakmai vezetője.
 
 
 
 


 
A Város Napja alkalmából fellépett Ábrahám Márta hegedűművész, Bakos Kornélia tiszafüredi származású operaénekes, az Állami Operaház magánénekesnője és Varga Gábor klarinétművész, az MR Szimfonikusok szólamvezetője, Tiszafüred díszpolgára.
 
Az ünnepi megemlékezést követően július 8-10. között a Tiszafüredi Halasnapok programsorozat veszi kezdetét. A látványos karneváli felvonulás pénteken 17 órakor a Városháza elől indul el és a Halas térre érkezik meg. Itt ünnepélyes megnyitót tartanak, amelyen többek között részt vesz Tiszafüred testvérvárosa, Debrecen képviseletében Papp László polgármester. A pénteki nap programja este tízkor a Hoolligans élő jubileumi nagykoncertjével és hajnalig tartó zenés mulatsággal ér véget. 
 
További információk a Tiszafüredi Halasnapok programkínálatáról: 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget