Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Rio 2016 - Elbúcsúztatták az olimpiára utazó honvédos sportolókat

2016.07.19 15:47. - Kovács Janka

Irány Rio! jelszóval tartott ünnepélyes búcsúztatót kedden a Magyar Honvédséghez kötődő sportegyesületek riói olimpián és paralimpián résztvevő sportolói számára a Honvédelmi Minisztérium.


    Simicskó István miniszter köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Bp. Honvéd ezúttal is nagy létszámmal, 22 versenyzővel képviselteti magát a játékokon.
    "Óriási teljesítmény, hogy ilyen sokan érték el a kvalifikációt, büszkék vagyunk önökre, s biztos vagyok benne, hogy Rióból sikert, valamint örömöt hoznak haza nekünk" - jelentette ki Simicskó István, aki egyúttal a kormány, a minisztérium, valamint társadalmi elnökként a Bp. Honvéd részéről is támogatásáról biztosította a versenyzőket.
    A miniszter hozzáfűzte: a "csatába" induló honvédos sportolók erejét szellemiségük, harcedzettségük, valamint edzőik tehetsége adja, s emlékeztetett arra, hogy a Bp. Honvéd mint a legeredményesebb magyar egyesület eddig 63 olimpiai bajnokot adott a magyar sportnak.
    Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Bp. Honvéd versenyzői nyolc sportágban, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, öttusában, sportlövészetben, úszásban, vívásban és vízilabdában vesznek az olimpián. Kiemelte: sikerükért 15 millió magyar fog szorítani.
    Fábián László riói csapatvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója felidézte, hogy 1969-től több mint két évtizeden át maga is honvédos versenyző volt, majd sérülésmentes felkészülést kívánt a versenyzőknek.
    A rendezvényen a Honvéd számos olimpikonja - többek között Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Marosi Ádám és Imre Géza - mellett Kővágó Zoltán (Szolnoki Honvéd) és Rédli András (Balatoni Vívó Klub) is részt vett.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget