Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Étkezői világítás: a fény a vacsorához is kell

2016.08.16 16:06. - Kovács Janka

A mennyezeti étkező világítás funkcionális szempontból elhagyhatatlan, hiszen az étkezések mellé a hangulatvilágítás a legtöbbször nem bizonyul elegendőnek.


De mégis milyen típus mellett érdemes dönteni? Mennyire tartsuk szem előtt a trendeket akkor, ha főként a praktikusságra lenne szükség? Összehozható a kettő úgy, hogy abból egy lakberendezési szempontból is tökéletes elegy szülessen? Az elter.hu tapasztalatai is azt mutatják, hogy étkező világítás kapcsán sokan érdeklődnek a trendi, de ugyanakkor egyszerű megoldások iránt.

Amerikai konyha izgalmas lehetőségekkel
Egyre többek otthonában kerül amerikai konyha kialakításra. Nagy előnye, hogy így a konyha és az étkező vagy a nappali egyetlen légtérbe kerül, tehát nem kell a családtól és a vendégektől elkülönülten tevékenykedni a konyhában. A tágas terek kedvelőinek körében szintén népszerűnek bizonyul a megoldás, ám a világítás terén új kihívásokkal is kell szembesülni esetében. A konyhai munkához nélkülözhetetlen a mennyezeti lámpa, mely az egész teret betölti fénnyel. Ugyanakkor nem ártanak a kisebb fényforrások sem, melyekre az esti teakészítés alkalmával igenis szükség lehet. S felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy vajon elegendő-e a konyhában levő megvilágítás ahhoz, hogy az étkezőben is kényelmesen lehessen tartózkodni, s elfogyasztani a finomságokat. A válasz egyértelműen nem! Rendkívül, fontos, hogy amerikai konyhás kialakítás esetében is rendelkezésre álljon külön étkező világítás az asztal felett, hiszen ez az őszi, téli estéken, vagy a borúsabb délutánokon valóban nélkülözhetetlen.

Süllyesztett világítás az eleganciát kedvelőknek
Ha elegáns étkező világítás kerül szóba, akkor nem kell azonnal a méretes, mutatós lámpákra gondolni, hiszen sokszor a legegyszerűbb megoldások bizonyulnak a leginkább igényesnek. A süllyesztett világítás az étkezőben is számos lehetőséget rejt magában, így a mennyezettől kezdve a bútorokon át egészen a konyhapultig sokféle megvalósítás létezik. Arra mindenképpen érdemes törekedni, hogy az asztal megfelelő fényviszonyok között helyezkedjen el, hiszen az étkezés élménye csak így lehet teljes. A beépíthető étkező világítás ráadásul szinte bármilyen stílusirányzathoz remekül passzol, így nem kérdéses, hogy a lakberendezéssel összhangba lesz-e hozható az.

Ne maradjon el a hangulatvilágítás sem!
A nappaliban előszeretettel használt falikar, állólámpa vagy falilámpa az étkezőben is helyet kaphat. Sőt, kifejezetten érdemes ezeket is elhelyezni itt, hiszen az étkezések után egy kellemes beszélgetés vagy néhány pohár ital mellé kifejezetten jól jön, ha hangulatvilágítást kapcsolunk. Segítségével megteremthető az a bensőséges atmoszféra, amely egyszerre hoz létre bizalomteljes légkört és gondoskodik az otthonos hangulatról.

Klasszikus színekkel és mintákkal lehetetlen mellélőni!
Étkező világítás választás során sokan tartanak attól, hogy elvesznek a designer lámpák kínálatában, és nem sikerül megfelelő darabot választani. A szakemberek azon az állásponton vannak, hogy a klasszikus színek minden otthonban jól mutatnak. A fehér, a tört fehér, a diszkrét virágminták és orientális motívumok falilámpaként remek választásnak bizonyulnak. A beépíthető világítás diszkrét, mégis modern megjelenést kölcsönöz az étkezőnek, de a lelógó, formájában és színében egyszerű étkező világítás is remek választás lehet lakberendezési stílustól függetlenül. Törekedjünk a minőségi darabok beszerzésére, melyek nem csak hosszú távon szolgálják majd kényelmünket, de  a helyiségbe lépve azonnal igényes összképet is teremtenek.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget