Ma 2020. 2. 17, hétfő, Donát napja van.

Szerdán Szolnokon szúnyogirtás

2016.08.16 15:04. - Kovács Janka

Az országos szúnyoggyérítési program utolsó hetének szerdáján Szolnokon és néhány más megyebéli településen tizedelik a szúnyogokat.


Az országos szúnyoggyérítési program kilencedik hetében jellemző változékony időjárás megnehezítette a munkálatokat. A Dunántúlon augusztus 9. és 11-e, míg a középső és keleti országrészben 10. és 11-e között fel kellett függeszteni a gyérítést a lehűlés és a szél miatt. A legtöbb térségben a hét második felében sikerült pótolni az elmaradásokat.
Augusztus 17-én a következő városok felett lesz szúnyogirtás: Besenyszög, Mezőhék, Szászberek, Szolnok, Tiszaföldvár, Tiszakürt, Tiszapüspöki, Tiszasas, Tiszaug, Tószeg, Újszász, Zagyvarékas, Szelevény, Abony, Kőröstetétlen, Törtel, Újszilvás.
Augusztus 17-án pedig az alábbi városokban: Csataszög, Martfű, Mezőhék, Öcsöd, Rákóczifalva, Rákócziújfalu, Surjány, Szajol, Tiszaalpár, Tiszajenő, Tiszakécske, Tiszatenyő, Tiszavárkony, Törökszentmiklós, Vezseny, Fegyvernek.
 
Teljes körű gyérítés lesz a szolnoki és a komáromi régióban, valamint a fővárosban. Részleges kezelések a mosoni és a győri térségben, továbbá a Tisza-tónál lesznek.
 
A nyár nagy részén tapasztalt jelentős szúnyogártalom miatt számos településről érkezett olyan megkeresés a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, amelyben a gyérítési programba való bekerülést, illetve a korábban kezelt területeken a gyérítés megismétlését kérték. A kérelmek többsége megalapozott volt, így azok több mint 80 százalékának eleget tettek a kivitelezők. A BM OKF által koordinált országos szúnyoggyérítési program a szúnyoggyérítési főszezon végével, augusztus 20-án befejeződik. Ezt követően az utómunkákra kerül sor, de az önkormányzatok természetesen továbbra is végezhetnek önállóan szúnyoggyérítést.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.12 (6. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget