Ma 2019. 10. 23, szerda, Gyöngyi napja van.

Nyitott műhely és városnézés a Kulturális örökség napjain Szolnokon

2016.09.14 14:24. - Kovács Janka

A múzeum nyitott műhellyel, a VCSM üzemlátogatással, a Belvárosi Nagytemplom pedig hangversennyel várja a látogatókat szeptember 17-18-án. Azonban nemcsak ezeket lehet megtekinteni a hétvégén.

Hirdetés

A Kulturális örökség napjaihoz Szolnok már a kezdetektől csatlakozott. A városban nyolc helyszínen lehet betekintést nyerni a kulisszák mögé, és a látogatók olyan részleteket is megtudhatnak a városról, amiről eddig fogalmuk se volt.

Szeptember 17-én, szombaton a Damjanich János Múzeumban a restaurátor műhely megtekintésével indul a nap, majd épületvezetés, tárlatvezetés, és előadás várja a látogatókat. Ugyanezen a napon, a VCSM-nél a tisztítási technológiát lehet megtekinteni. A Belvárosi Nagytemplomban a Nyitott templomok éjszakája este 18.00-kor ünnepi szentmisével kezdődik, majd a Vivaldi Keresztény kamarazenekar hangversenyével folytatódik, este a templom műemléki értékeit mutatják be, majd Szentségimádással fejezésik be a program.

Szeptember 17-én és 18-án, vasárnap a Légoltalomtól a katasztrófavédelemig című kiállítást lehet megtekinteni a vasútállomáson lévő légoltalmi helyiségben. Nem messze ettől, a Szolnoki Vasúti Almárium is várja a látogatókat, de a Milléri Szabadtéri Vízügyi Múzeum, illetve a Xavéri Szent Ferenc Kápolna is nyitott kapukkal várja a vendégeket.
Idén két műemlék túrára is lehet menni, az egyik úton többek közt a Vártemplomról, a Gutenberg térről, és a Kossuth térről lehet izgalmas információkat megtudni, a másik út a Táncsics Mihály utcát, a Sóház utcát és a Templom utat veszi górcső alá. A két alkalom során összesen 16 szolnoki műemlék titkát lehet megismerni.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.10.16. 41.szám
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget