Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

Kis népszámlálás lesz októbertől

2016.09.26 11:40. - Kovács Janka

Mikrocenzus, vagyis kis népszámlálást végez a Központi Statisztikai Hivatal Jász-Nagykun-Szolnok megyében október 1-től november 8-ig.

Hirdetés

A mikrocenzus nem más, mint két népszámlálás közötti mintavétel. Lényegében hasonló kérdésekre kell számítani, mint a nagy népszámlálásnál, és a feldolgozott adatok alapján képet lehet kapni a –jelen esetben 2011-es- népszámlálás óta végbement társadalomi változásokról. Az adatok és a statisztikák tükrében bővebb információt tudhatunk meg  a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és sok más demográfiai mutató szerint, valamint részletes képet kaphatunk a háztartások és családok fő jellemzőiről és a lakásállománnyal kapcsolatos fontosabb adatokról is.

A mikrocenzus során az országban 2148 településén mintegy 440 ezer címen jelennek meg a kérdezőbiztosok, de aki szeretne online választ adni, azok a címükre előre eljuttatott egyedi azonosító kódok segítségével küldhetik el válaszaikat. A népszámláláshoz hasonlóan a mikrocenzus kérdéeire is kötelező válaszolni, a kiválasztott háztartásokban élők a családi kapcsolataik mellett a lakás és abban található vagyontárgyakra is választ várnak, de mindenki adatait titkosan kezelik!

A mikrocenzus első eredményeit a KSH a tervek szerint 2017 májusában, fél évvel az adatfelvétel befejezése után jelenteti meg. Az első adatok nyilvánosságra hozatalát a népszámlálás adatközléseihez hasonlóan több tematikus kiadvány fogja követni – közölte a KSH.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget