Ma 2019. 3. 22, péntek, Benedek napja van.

Migránskeresésre kaptak pontot a kamionos versenyen

2016.10.04 10:26. - Kovács Janka

A zsámbéki kamionos versenyen többek között migránskeresés is szerepelt a feladatok között.


Az idei 5 tengelyen - biztos kézzel kamionos vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyen a tavalyi első helyezett idén is nyert. Az 5 tengelyen - biztonságos kézzel idei megmérettetésére meghívták a Calais-ban bántalmazott Bárándi Attilát is, akinek adományt adott át a "Segítőkéz" Alapítvány. A verseny során számtalan feladatot kellett megoldaniuk a kamionosoknak, mint a lejárt engedélyeket, nem szakszerűen rögzített rakományt és hasonló apró hibákat kellett megtalálniuk és időre kijavítaniuk. Azonban a versenyen "aktuális" feladat is szerepelt. Megbúvó migránst kellett megtalálniuk a versenyzőknek:
Az idei feladatsor összeállítása a szakmával járó igencsak aktuális veszélyekre is rámutatott: egy komplex próba keretében a versenyzőknek egy rakodótérben megbúvó migránst kellett megtalálniuk, amelynek során a proaktív, szakszerű eljárást díjazták a bírák. A kamionosokra leselkedő életveszélyes szituációk ma különösen időszerűek, ezért a szervezők a nemrégiben Calais-ban bántalmazott Bárándi Attilát is elhívták a rendezvényre, hogy a helyszínen együttérzésükről tegyenek tanúbizonyságot.

Nincsenek erre szavak. Attila olyan helyzetbe került, amilyenbe senkinek sem szabadna. A Segítőkéz Alapítványnak bár ne lenne soha dolga, de amikor az élet ilyen helyzeteket produkál, akkor egy kis segítséget kell nyújtani. Bízunk benne, hogy az egészsége helyreáll, és talán arra is lesz lehetőség, hogy nemsokára újra munkába álljon” – mondta el Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára, a Közúti Fuvarozók és Személyszállítók „Segítőkéz” Alapítványa kuratóriumának elnöke az eseményen, ahol ünnepélyes keretek között gyorssegélyt nyújtott át kollégájának.
 
Az 5 tengelyen – biztos kézzel célja, hogy a legtehetségesebb kamionosok segítségével hívja fel a figyelmet a közlekedésbiztonság és a közlekedéskultúra korai elsajátításának fontosságára. A nyílt családi nappal összekötött rendezvényen a nem szakmabeli érdeklődőket és a legkisebbeket is bevonták, ők játékok, kvízek és mesék segítségével tanulhattak a helyes és biztonságos közlekedés szabályairól.
 
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget