Ma 2020. 8. 3, hétfő, Hermina napja van.

Közös gyakorlatot tartott a TEK és a Magyar Honvédség Szolnokon

2016.10.25 16:30. - Kovács Janka

Közös terrorelhárítási gyakorlat volt Szolnokon kedd délután: először a tiszaligeti sportcsarnok felől hallhattunk robbantást, majd helikopter cikázott a Thököly úti laktanya fölött. 


Egy fiktív terrortámadást játszott el a TEK és a Magyar Honvédség Szolnokon. Az akció a sportcsarnoknál kezdődött, ahol azt modellezték a résztvevők, mi történne, ha felrobbanna egy bomba. A robbanás sokakat megsebesített, a TEK és a honvédség emberei a rendőrséggel és a mentőszolgálattal közösen helyezték biztonságba a sebesülteket és látták el sebeiket. Az akcióban egy bombakereső robot is szerepet kapott, ami egy kukába dobott bombát vett ki.

 
A következő helyszín a Thökölyi úti laktanya volt. A feltételezett terrortámadásban túszokat ejtettek a merénylők. A bent rekedt embereket ki kellett menekíteni, és a merénylőket pedig előállítani. 

Azonban a város több pontján (vasútállomás, városháza, Agora) is látni lehetett páncélosokat, akik igazoltattak, vagy a beléptetéshez szükséges átvizsgálást végezték.
 

A feltételezett terrortámadás után Simicskó István honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, a magyar állampolgárok védelme a legfontosabb, és a jogszabályokon túl a különböző szervezetek együttműködése is kiemelten fontos. Simicskó szerint sikeresek voltak a TEK és a honvédség emberei, azonban a miniszter bízik abban, hogy ilyen terrorhelyzet nem fog történni az országban. 
- A mai korban a hadviselés teljesen megváltozott: most már nem csatatéren vonulnak fel a felek, hanem vízen, levegőben és az űrben is folyhat harc. Így a hátország védelmét is eképpen kell szervezni - mondta a miniszter. 

 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.29 (29. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget