Ma 2021. 1. 23, szombat, Zelma napja van.

Szimfonikus táncokkal köszöntik az újévet

2016.12.07 16:13. - Kovács Janka

Vérpezsdítő latin ritmusokkal, remekbe szabott tánckoreográfiákkal és fülbemászó dallamokkal köszönti a Szolnoki Szimfonikus Zenekar az új esztendőt január 7-én. A Szimfonikus táncok című tánckoncert megálmodója Izaki Maszahiro japán karmester - közölte a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az együttes szerdai szolnoki sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

   Ignácz Ervin elmondta, hogy a szimfonikusok újévi hangversenye már évek óta kétezres közönséget vonz. Ezúttal is csaknem 300 művész közreműködésével viszik színre az olyan népszerű zenéket, mint például a West Side Story című musical híres dallamai vagy Piazzola Libertangója. 
    Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezető-szakmai igazgatója kiemelte, hogy január 7-re színvonalas produkcióval készülnek, amelyben szolnoki együttesek is fellépnek.
    A műsor keretét John Rutter Magnificat című művének részletei adják, és Piazzolla Libertangója, valamint Leonard Bernsteinnek a West Side Story zenei anyagából készített, Szimfonikus táncok című műve mellett elhangzik Márquez Danzón No. 2. című darabja, valamint több részlet Bartók Béla Táncszvitjéből. Ezt követi majd Léo Delibes Sylvia című balettje, Dvorak IX. (e-moll) Az új világból szimfóniájának második tétele, és végül Ketélbey Perzsa vásár című műve.
    A zenekar vendége lesz az elmúlt évben nagy sikert aratott Pécsi Balett, de újra találkozhat a közönség a Budapest Táncszínház művészeivel is. Első alkalommal mutatkoznak be a produkcióban a helyi SZOLDANCE Táncsport Egyesület és a budapesti Latin Carnevál nevű formáció művészei. A kórusok között új szereplő lesz a Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus és a váci Vox Humana Kórus. 
    A koncertről kiadott közlemény szerint a 2017-es gála repertoárján dinamikusabb és ritmikusabb zeneművek szerepelnek, mint az elmúlt években. "Arra számítok, hogy ez a multinacionális zene katartikus élményt jelent majd, és fergeteges hangulatot fog teremteni" - idézi a közlemény Izaki Maszahiro karmestert, aki úgy fogalmazott: "lelkünket öltözteti ünneplőbe az újévi tánckoncert".  
    Kádár Edit, a zenekar kommunikációs munkatársa a sajtótájékoztatón elmondta, hogy december 20-ig kedvezményes áron lehet megvásárolni a jegyeket az újévi tánckoncertre az IBUSZ irodákban, és ismét meghirdetik azt az akciót, amelynek keretében az elsőként jelentkező 30 diák ingyen tekintheti meg az újévi produkciót.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.20. (3. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget