Ma 2020. 10. 1, csütörtök, Malvin napja van.

Szolnok két helyén is találunk Szabadfogast

2017.01.09 15:51. - Kovács Janka

A Szabadfogas mozgalom azért indult, hogy a rászorulók, hajléktalanok ingyenesen meleg, téli ruházathoz jussanak. Szolnokon két pontján is kihelyezhetjük nem használt ruháinkat.


Szabadfogas a mozgalom neve, aminek a célja, hogy a rászorulóknak és a hajléktalanoknak fogasra ruhákat helyezzenek ki a városok bizonyos pontjain, és ezekből ők szabadon választhatnak, és vihetik el őket. Az akció Budapestről indult, és a Szabadfogasok száma egyre nő, országosan 89 ponton helyezhetjük ki a már szükségtelenné vált ruháinkat. 

 
Az alábbi térkép azt mutatja, hol találhatók ezek a pontok:
 

 
Szolnokon szombat óta akaszthatnak ki ruhákat a Szapáry úti Civil Ház cirádás kapujára. A kezdeményezést városunkban Veres István indította, aki elmondta, az országos program miatt egyeztette az intézmény vezetőjével a helyet és a lehetőséget. Ahogy szerkesztőségünk ablakából figyeltem reggel óta, egyre cserélődnek a ruhák. Először azt hittem, hogy egy új turi nyílt, és nem értettem, miért visznek az emberek oda ruhákat, meg miért viszik el onnan. A szolnoki első Szabadfogas helyszínen a szervező elmondása szerint már az első nap elfogyott az összes ruha, és egyre többen hozzák, viszik a kabátokat, sálakat, nadrágokat és cipőket. 
 
 
A másik szolnoki helyszín az Agora mellett, a Hild téren található, ahol egy ruhatári fogast toltak az utcára, ami a jótékony célt szolgálhatja. 
 
Ha Önnek is van megunt, nem használt kabátja, sálja, bármilyen téli, meleg holmija, hozza el, és akassza ki, ezzel segítve azokat, akiknek nem telik meleg ruházatra. A szervezők egészen a tél végéig tervezik az akciót.
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.09.30. (38.szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget