Ma 2020. 2. 28, péntek, Elemér napja van.

Madárfészek okozta a kéményelzáródást

2017.01.20 14:13. - Kovács Janka

Mint kiderült, egy madárfészek okozott problémát egy szolnoki lépcsőház kéményrendszerében.


A négyemeletes társasház érintett lakásában szinte izzadtak a falak, erős volt a visszaáramlás is a kéményből, és a szellőztetés ellenére, fullasztóan kevés volt a levegő. A kéményseprő nem állt meg ennél a lakásnál, a gyűjtőkéményt teljes egészében megvizsgálta, ellenőrizte az átjárhatóságot, és a levegő minőségét. A társasház közös képviselőjét is értesíteni kellett, ő felhívta a ház valamennyi lakóját, volt, akit az orvosi rendelőben ért utol. Mindenki komolyan vette az értesítést, a lakók hazatértek, hogy beengedjék a lakásukba a mestert. A baj nagyobb volt, mint várták, mert, mint kiderült, madarak raktak fészket a kéményben, a fészek, a gallyak, a sár teljesen eldugította a kürtőt. A kéményseprő a tetőn lévő tisztítónyíláson keresztül, duguláselhárító eszközzel megszüntette az eltömődést, amely a harmadik és negyedik szint közötti kéményszakaszban volt. Ezt a hatalmas mennyiségű anyagot: törmeléket, töreket, madárürüléket az orvosi rendelőből hazahívott tulajdonos földszinti lakásában lévő koromzsákajtón keresztül távolította el.
 
A tisztítás elvégzése után, az idő közben segítségére siető kollégájával, valamennyi lakásban megvizsgálták az összekötőelemeket. Minden gázkészüléket ellenőriztek füstgáz-mérő műszerrel, az ellenőrzések ekkorra már megnyugtató eredménnyel szolgáltak
 
A mester, elmondása szerint, megelőzött egy nagyobb tragédiát, hiszen az eldugult kémény valamennyi lakásban gondot okozhatott volna.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget