Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Vasárnap volt a T2 Trainspotting premierje

2017.01.23 11:11. - Kovács Janka

Danny Boyle filmrendező és a T2 Trainspotting sztárjai is felvonultak a film vasárnapi edinburghi világpremierjének vörös szőnyegén.


    Az eredeti film szereplői, Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller és Ewen Bremner mind visszatértek a folytatásban, amely 21 év elteltével veszi fel az egykori heroinista társaság történetének fonalát.
    Az 1996-ban bemutatott Trainspotting Irvine Welsh regénye nyomán készült - amely Dragomán György és Polyák Béla fordításában jelent meg magyarul -, a folytatás pedig a szerző Pornó című írásán alapul. A T2 Tainspotting azzal foglalkozik, hogy mi lett a ma már középkorú főhősökkel.
    A film premierjén Ewan McGregor elárulta, hogy amíg nem olvasták el John Hodge forgatókönyvét, kicsit fáztak a film folytatásától, de aztán teljesen megnyugodtak. "Nagyszerű volt úja visszalépni Renton, Spud és Begbie cipőjébe, és különleges élmény újra hallani a hangjukat" - mondta.
    Danny Boyle elmondta, hogy mindenképpen Edinburghban akartak forgatni, hiszen "ezek a történetek innen származnak", és ezért döntöttek az edinburghi premier mellett is.
    Boyle a folytatáshoz a film híres "válaszd az életet"-mottóját aktualizálta: "válaszd a Facebookot, válaszd a Twittert, válaszd az Instagramot és reménykedj benne, hogy valaki, valahol figyel".
    Boyle fiatal tehetséges filmesként forgatta a Trainspottingot. Azóta elnyerte az Oscar-díjat és a londoni olimpia megnyitó ünnepségét is ő rendezte - emlékeztetett a BBC News.
    A T2 Trainspotting március 2-tól látható a magyar mozikban.
 
MTI
 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget