Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Napok óta állt a füst a házban, mert nem működött a kémény

2017.01.27 12:57. - Kovács Janka

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei település egyik házánál, egy idős hölgynél már napok óta nem működött a kémény. A nő csak a szociális gondozóját engedte be a házába, aki jelezte a kéményseprőnek a bajt. Baleset nem történt.

Hirdetés

Napok óta nem füstölt a kémény egy idős asszony házánál az egyik Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen. Az egyedül élő nőt csak a település szociális gondozója látogatta, mást nem engedett be a házba. A szociális gondozó jelezte a kéményseprőipari szolgáltatónál, hogy az idős asszony házában napok óta áll a füst, ugyanakkor a kémény nem működik.
 
A kéményseprő soron kívüli ellenőrzést tartott a helyszínen, az idős asszony házában működő fűtőberendezést több szempontból is életveszélyesnek találta. Azt tapasztalta, hogy a kémény alsó koromzsákajtaja korhadt fából készült, papírral volt kiékelve, a kályhacsövön több helyen rések tátongtak, csak úgy, mint a kályhán, a füst folyamatosan visszaáramlott az egyetlen lakott helyiségbe, ahol ugyanakkor dermesztő hideg volt. A szerencsén múlott, hogy eddig nem történt tragédia.
 
Szűcs András, megyei ellátási csoportvezető az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a 1818-as számra érkező bejelentések már több alkalommal életet mentettek. Ha a bejelentés arról szól, hogy a füst visszaáramlik a lakótérbe, akkor a kéményseprő azonnal felkeresi az ingatlant és leellenőrzi a rendszert. Erre volt már példa Szolnokon is, ahol egy gyűjtőkémény dugult el, és emiatt kellett intézkedni.  Fotó: Illusztráció
 
- közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget