Ma 2018. 5. 25, péntek, Orbán napja van.

Biztonságosan a világhálón

2017.02.10 11:36. - Kovács Janka

Több száz általános iskolás vett részt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Karcagi Rendőrkapitányság közös programján, ahol a téma a biztonságos internethasználat volt.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya még a tavalyi évben indította útjára ismeretterjesztő programsorozatát, amelynek fókuszában az internet használata áll. Az első alkalommal közel 250 kisiskolásnak tartottak előadást a szakemberek. A karcagi Ifjúsági Ház - HEMO klubja adott otthont 2017. február 8-án a rendezvény újabb állomásának. A helyi általános iskolákból érkeztek a kisdiákok, hogy részt vegyenek az izgalmas, élménypedagógiai elemekkel fűszerezett programon, ahol olyan érdekes kérdésekről esett szó, mint a közösségi oldalak biztonságos használata, az ottani regisztrációból adódó veszélyhelyzetek, a fénykép- és videómegosztások etikai és törvényi szabályai, a személyiségi jogok - persze mindezek gyermeknyelven és játékos feladatok útján jutottak el a nebulókhoz.
 
A gyerekek maguk is elmondhatták élményeiket, tapasztalataikat, amelyekkel az internethasználat során találkoztak. A rendőrökkel közösen megbeszélték azokat a helyzeteket, amelyek véleményük szerint kellemetlenségeket, súrlódásokat okoztak társaikkal, barátaikkal így szóba kerültek a fotómegosztások és szöveges üzenetváltások is.
 
A program tovább folytatódik, következő állomás 2017. február 10-én Berekfürdőn lesz, ahol ismét a rendőrség szakemberei várják az általános iskolásokat és szüleiket is.
 
- police.hu


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.05.09. 18.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget