Ma 2018. 5. 25, péntek, Orbán napja van.

Készenlétben vannak a tiszai jégtörő hajók

2017.02.10 14:22. - Kovács Janka

A Jégvirág VII. és a Jégvirág VIII. jégtörő hajók bevetésre készen állnak, hogy feltörjék a jeget, hogy ezzel megelőzhető legyen a jeges ár.

Hirdetés

A Felső-Tiszáról érkező árhullám miatt várható vízszintemelkedés következtében a szakemberek a Tisza-tavat borító álló jégtakaró felaprózódására és megindulására, ezzel együtt másodlagos jégzajlás kialakulására számítanak. A Kiskörei Vízlépcső biztonságos üzemeltetése érdekében ezért II. fokú jeges árvíz elleni készültséget rendeltek el a Kiskörén állomásozó Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jégtörő hajókon. A belvízvédelmi készültség ugyanakkor a befogadók vízszintjének csökkenése és a belvizes területek lefagyása miatt némileg csökkent, kevesebb szivattyútelepen van szükség a folyamatos üzemelésre.

 
A Közép-Tiszán január 27. óta I. fokú, jeges árvíz elleni készültség érvényes, ma reggel 6 órától a Kiskörei Vízlépcsőre, illetve a KÖTIVIZIG üzemeltetésében lévő Jégvirág VII. és Jégvirág VIII. jégtörő hajókra II. fokú jeges árvízvédelmi készültség került elrendelésre. Továbbra is pontszerű II. fokú jeges árvízvédekezési készültség van érvényben az épülő M4 autóút tiszai kereszteződésében lévő munkaterületen is.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.05.09. 18.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget