Ma 2018. 6. 23, szombat, Zoltán napja van.

Átépítik a Szabadság téri csomópontot

2017.02.16 16:12. - Kovács Janka

Bővül Szolnok legforgalmasabb csomópontja, hogy nagyobb legyen az áteresztőképessége.


A hídról leérkezők és a hídra felmenők plusz egy sávot kapnak a Kossuth téri körforgalomnál. Az építési munkálatok előreláthatóan február 28-án kezdődnek és várhatóan március 10-én fejeződnek be, és a munkálatok hétvégén is zajlani fognak - tájékoztatott Fejér Andor alpolgármester.

A mellékelt ábrán pirossal jelölt részek fognak módosulni.

 
De pontosan merre is?
- Kossuth L. u. irányából a városi Tisza-hídra (Damjanich utcai kihajtótól a híd irányába) haladó forgalmi sávok melletti jobb oldali nagy íves sziget átépítése, mellyel a besoroló sávok szélessége és felállási hossza megnő.
 
- Tisza-híd irányából a Zagyva-híd irányába (a városba bejövő forgalmi irányba) haladó forgalmi sáv melletti középsziget átépítésével, a Pólya T. út irányába vezető sáv kiszélesedik így ezen sáv, valamint a Zagyva-híd irányba vezető forgalmi sáv akadálymentesebb forgalmat biztosít.
 
 
A munkálatok első ütemében a bontási munkálatokat kezdik meg a szakemberek a Kossuth Lajos utcai felhajtó jobb oldalon lévő térkövezett szakaszán. Ezután a Pólya Tibor út irányába lehajtó középsziget következik. Mindkét esetben várható lesz forgalomkorlátozás, és jelzőőrös irányítás is. A harmadik ütemben a felmarják a burkolatot - ezt egy nap alatt végzik a szakemberek, és vasárnapra fogják időzíteni. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget