Ma 2018. 11. 18, , Jenő napja van.

Lila szem, multifokális, vagy inzulinszint-mérő kontaktlencse

2017.03.10 15:41. - Kovács Janka

Talán elsőre picit sokkoló látvány lehet, ha például lila színű kontaktlencsét tennénk a szemünkbe. De a viccet félretéve, léteznek ma már multifokális kontaktlencsék is. Kontaktlencse érdekességek Taupert Szilvia, a Széchenyi Optika diplomás optometristája, kontaktológusa ajánlásával!


Szabad mozgást tesz lehetővé és nem párásodik, ezért sporthoz kiemelten ajánlható. A legtöbb kontaktlencse anyaga UV szűrős, védi a szemet a káros sugárzások ellen - olvasható a Széchenyi Optika oldalán.

Divatos napszemüvegekkel viselhető, nem annyira egyhangú, mint a szemüveg. Léteznek, a szem színét megváltoztató kontaktlencsék is, melyek nem a szem színét változtatják meg, hanem festett lencsék. Kipróbálhatjuk tehát, hogy hogyan mutatunk kék helyett pl. barna szemmel.  Léteznek, un.”buli„ lencsék is, ezek különböző ábrákat (macskaszem, dollárjel) tartalmazó festett kontaktlencsék. Szórakozáshoz is kényelmesebb viselet, nem kell vigyázni a szemüvegre.

  A rövidlátók kontaktlencsében élesebb látást élvezhetnek, valamint a színeket is élénkebbnek látják, mint szemüvegben. Ma már az idősebb korosztály igényeinek megfelelő kontaktlencsék is elérhetők, azaz ha távolra és közelre eltérő erősségű lencsét kell viseljünk, abban az esetben is létezik kontaktlencsés megoldás. Az un. multifokális kontaktlencse, mely minden távolságba éles képet biztosít, megadja a szabad mozgás és a széli torzításmentes látómező szabadságát is. A kontaktlencse viselést alapos kontaktológiai vizsgálat előzi meg. A megfelelően, szakember által illesztett kontaktlencse a viselési szabályok betartása és a rendszeres kontroll vizsgálatok mellett teljesen veszélytelen.

Érdekesség, hogy nagy számban folynak kontaktlencsékkel kapcsolatos kutatások, melyek egyik eredménye az inzulinszint mérő kontaktlencse. A zseniális találmány a világ legkisebb vércukor szint mérője, mely egy vezeték nélküli jeladóval együtt kontaktlencsébe van beépítve, másodpercenként méri a könny inzulinszintjét, az adatok okostelefonon nyomon követhetők. Ez a jövő.

Ha szeretnél több érdekességről olvasni, kattints az alábbi gombra, hogy feliratkozz hírlevelünkre, melyen keresztül havonta juthatsz értékes információkhoz érdekességekről, vagy az aktuális trendekről. Kattints a logóra!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget