Ma 2018. 5. 27, , Hella napja van.

Munkácsy Mihály-díjat kapott Verebes György

2017.03.27 15:50. - Kovács Janka

A szolnoki festőművész szombaton vehette át az elismerést. 

Hirdetés

Balog Zoltán miniszter adta át Verebes Györgynek a Munkácsy Mihály-díjat a kiemelkedő képzőművészeti tevékenysége elismeréséért. 

Verebes György 1965-ben Zentán született, először vegyi technikumban végzett, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola képgrafika tanszékének hallgatója volt, 1989-ben szerzett diplomát. Nemcsak fest, de illusztrációkat, színházi díszletet, belsőépítészeti arculatot is tervez, sőt zenél is:  több jazz-és világzenét játszó zenekarban közreműködik. A Szolnoki Művésztelepet 2003 óta vezeti. Szellemi kitalálója és alapító tagja a Szolnoki Képzőművészeti Társaságnak.2013-ban a Magyar Festészet Napja Alapítvány kuratóriumi tagjává választották.
 
Azonban szombaton Verebes György elismerése mellett a Szolnoki Művésztelepet is elismerték. A Magyar Tudományos Akadémián Dr. Hámori József professzor adta át a művésztelep képviselőinek a díjat. A Magyar Örökség-díjjal kitüntetett Szolnoki Művésztelepen már 115 éve folyamatos alkotómunka folyik, és nemcsak a helyi, illetve környékbeli művészeknek adnak lehetőséget a kibontakozásra, hanem a meghívott külföldi vendégeknek is. 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.05.09. 18.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget