Ma 2018. 5. 27, , Hella napja van.

Milyen szemüveg állna jól?

2017.04.07 10:35. - Kovács Janka

7 dolog, melyet Neked is kell tudnod szemüvegválasztás előtt (x)


A szolnokiak átlagosan 3 évente rendelnek új szemüveget. Ha nem szeretnél mellényúlni, és mintegy 1000 napig bosszankodni döntéseden...
 
 
„EZ BIZTOS ERŐS, HISZEN
 VAN BENNE ANYAG!...”
A legtöbb szemüveges rémálma: ballagás, lagzi, nyaralás előtt 1 nappal vagy épp közben eltörik a szemüvegkeret. Ezért aztán szemüvegkeret választáskor (főleg a férfiak) gyakran előnyben részesítik a nehéz, vaskos szemüvegkereteket.
„Ez jó lesz, érezni, hogy van benne anyag”.
 

Mint ahogyan a kis filmünkben demonstráltuk, nem feltétlenül az az erős és strapabíró, ami elsőre annak látszik.
 
 
„HASZNOS FEJFORMA
 KATEGORIZÁLÁS”
Te is biztosan találkoztál már a "hasznos fejforma kategorizálással"
Kerek fej => hosszúkás szemüveg
Háromszög fej => kerek szemüvegkeret
 
 
Mi ezzel a probléma?
Csúnya lenne, ha a Föld lakosságát fejforma szerint 7 csoportra akarnánk osztani, majd ennek megfelelően mindössze 7 szemüvegkeret formát illesztenénk az orrukra.
Függetlenül a bőrszíntől, hajviselettől, kortól, nemtől, napi vizuális igénytől, stílustól. E szerint a Brazil kávéültetvényen dolgozó, kerek arcú mezőgazdasági munkás ugyanazon szemüvegformát viselné, mint Szolnok Polgármesteri Hivatalában monitor előtt irodai munkát végző öltönyös tisztségviselő. 
Ami a hozzád hasonlónak jól áll, neked nem biztos, hogy bejön. Te egyedi vagy. Egyedi stílussal, hajviselettel, öltözködéssel…
Ugyanaz a szemüvegkeret teljesen eltérő stílusú embereknél is megállhatja a helyét. Nézd meg a fotót:
 
 
A két férfi teljesen eltérő életkorú, stílusú.
A szemüvegkeretük egyforma és mindkettőjüknek jól áll.
 
 
 
A SZEMÜVEG LELKE
A SZEMÜVEGLENCSE
 Széchenyi Optika Szolnok bejelentkezésA legfontosabb, hogy igazán jó látást és közérzetet biztosítson. A szemüveglencse erőssége, viselési módja gyakran meghatározhatja a szóba jöhető szemüvegkeret típusokat. Például nem célszerű keret nélküli szemüveget (un. fúrt szemüvegkeretet) választani kizárólag olvasáshoz, közeli tevékenységhez való szemüvegnek. A gyakori fel és lekapkodás miatt a furatok rögzítése meglazulhat, ami azzal jár majd, hogy nem győzöd szervizeltetni a szemüveged.
 
 
FOGADD EL AZ OPTIKA
SZAKEMBERÉNEK SEGÍTSÉGÉT!
Gyakran hallani ügyfelekről, hogy „Rábeszéltek erre a szemüvegre…” Honnan tudod, hogy jó kezekben vagy?
A jó optikus nem sajnálja az időt arra, hogy segítsen. Türelmes és segítőkész.
A jó optikus konkrétumokkal tudja alátámasztani, miért előnyös az egyik, miért előnytelen a másik szemüvegkeret számodra.
Olyan optikát válassz, ahol mások már elégedettek szemüvegükkel. Az ügyfelek nem adják arcukat és nevüket hiteltelen vállalkozások mellé.  
 
 
 
A MÁRKA GYAKRAN
NEM TÜKRÖZI A MINŐSÉGET
​Gondolj csak vissza a 2015-ös Volkswagen botrányra! Azonban összességében elmondható, hogy a márkás termékek gyártói jobban ügyelnek a minőségre. Így van ez, a szemüvegek terén is.
 
 
ÜGYELJ A GARANCIÁRA!
A garancia útmutató a biztonságos vásárlásod felé.
 
 
 
 
 
A SZOLNOKI EMBEREK
ÁTLAGOSAN 3 ÉVENTE
KÉSZÍTTETNEK ÚJ SZEMÜVEGET 
Nem mindegy, hogy erre a mintegy 1000 napra szóló szemüveg milyen vizsgálattal kerül felírásra. Sok optikában és sajnos a szemészeteken is elavult, hiányos felszereltséggel írnak fel szemüveget. Ha jó szemüveget szeretnél, mindenképpen alapos és körültekintő vizsgálatot válassz!
Szolnokon a Széchenyi Optika 7 lépéses Taupert Szemvizsgálata abban különbözik a hagyományos látásvizsgálatoktól, hogy nemcsak a szemüveghez szükséges dioptriák megállapításával foglalkozik. Szolnok megyében elsőként egy un. polatesztes eljárással vizsgáljuk a fejfájást, frontérzékenységet okozó heterofóriát vagy más néven rejtett kancsalságot. A 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat szerves részét képezi a szembetegségek szűrése, hiszen ezek időben történő felismerése hozzájárul a vaksági statisztikák csökkentéséhez.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.05.09. 18.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget