Ma 2018. 6. 22, péntek, Paulina napja van.

9 és 14 évet kaptak a zagyvarékasi anyagyilkosok

2017.04.18 11:22. - Kovács Janka

A fiatal lány és fiú 2015-ben ölte meg a lány anyját, mert az nem engedte, hogy a gyermeke a fiúval találkozzon.


A törvényszék 2017. február 10-én kezdte el tárgyalni az ügyet, melyben kegyeleti okokból a nyilvánosság teljes kizárásával járt el, így az ügyben 2017. április 13-án megtartott utolsó tárgyaláson is zárt ajtók mögött hangzottak el a perbeszédek.
 
A törvényszék 2017. április 13-án meghozott, és a hatályos jogszabályok szerint nyilvánosan kihirdetett ítéletében fiatalkorú S.Z. I. r. és fiatalkorú K.M. II. r. vádlottat társtettesként, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért az I. r. vádlottat 9 évi fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, míg a II. r. vádlottat 14 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A kiszabott szabadságvesztésből a vádlottak legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsáthatóak feltételes szabadságra.
 
Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette a bíróság döntését, az I. r. vádlott, a védője és a törvényes képviselője 3 nap gondolkodási időt kért, annak eldöntésére, hogy kíván-e fellebbezni az ítélet ellen, míg a II. r. vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.
 
- közölte a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget