Ma 2018. 5. 28, hétfő, Emil, Csanád napja van.

Mindennapos fejfájás és fáradtság? Szemprobléma lehet az oka!

2017.04.20 15:35. - Kovács Janka

Sokan hiszik azt, hogy a fejfájásuk, vagy folyamatos fáradtságuk mögött a frontérzékenység vagy a strassz állhat. Gyakran alapos kivizsgálások után úgy gondolják, el kell fogadniuk, hogy a fájdalomcsillapító gyógyszer életük szerves részét képezi. A rejtett kancsalsággal akár több évig is együtt élhet a páciens, miközben nem is tud rejtett látáshibájáról.


A fejfájásos panaszok hátterében egy alig ismert látásprobléma, a heterofória vagy más néven rejtett kancsalság állhat. Gyakran az erős fényérzékenységért, a szemüveg megszokási panaszokért, nehézkes fókuszálásért, fáradásos tünetekért is ez a felelős.

A rejtett kancsalság szabad szemmel nem, vagy csak ritkán észlelhető, ugyanis a szervezet a megfelelő látás érdekében ezt az amúgy aprócska látáshibát izommunkával folyamatosan korrigálja. A teljes ébrenlét alatti korrigálást célzó izommunka megterheli a szervezetet. Egy-egy nehezebb nap végére a fenti panaszokkal, azaz a szemeink pihentetését követelő tünetekkel reagál a folyamatos szemizom terhelésre.

Szolnokon az egyedülálló a 7 lépéses Taupert Szemvizsgálat ZEISS polateszt műszerével már lehetőség van a heterofória kivizsgálására. A fájdalommentes vizsgálat során a szembetegségek szűrése és a tűpontos szemüveges  korrekció megállapítását követően egy un. polarizált fényt használó technikával 3D-s vizsgálójelekkel állítjuk be a kissé speciálisabb szemüveges korrekció értékeit, mellyel a panaszokat okozó izommunka tehermentesítésre kerül.

A prizmás korrekcióval ellátott szemüveg ugyan úgy néz ki, mint bármely más divatos, esztétikus szemüveg. Tehát attól sem kell tartanod, hogy panaszaidat szódásüvegtalp váltja fel.

A speciális szemüveglencse a panaszokat általában egy-két nap alatt enyhíti vagy megszünteti. Az sem ritka, hogy a vizsgálat végén, megtapasztalva az igazán éles és tehermentes látás élményét le sem akarják venni ügyfeleink a próbaszemüveget.

„ Csak néhány orvos és optometrista szakosodott Magyarországon a heterofória kimutatására és korrigálására. Büszkék vagyunk arra, hogy Taupert Szilvia, aki évekig a Semmelweis Egyetem gyakorlati oktatójaként is tevékenykedett, a szolnokiaknak és a megyében élőknek is lehetőséget biztosít arra, hogy a ZEISS által kifejlesztett vizsgálati metódussal megkapják életük első igazán jó szemüvegét. „

Palcsi Beáta optikai szakreferens, optometrista Carl Zeiss Vision Hungary Optikai Kft.

 

„Szinte minden nap megdöbbenek, hogy mire képes egy szemüveg.” Balla Valentina Oxána egyetemi hallgató Újszász

 

 

A 7 lépéses Taupert polatesztes szemvizsgálat 1-1,5 órát vesz igénybe, csak Rólad és látásproblémáidról szól. Ára 15000Ft, melyhez 5000Ft értékű szemüveg-vásárlási kupont is kapsz ajándékba.

Mit kell tenned?

Tájékozódj, vagy regisztrálj azonnal a www.szechenyioptika.hu weboldalon, vagy a Széchenyi Optika telefonszámán: 56/402-744.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.05.09. 18.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget