Ma 2018. 6. 24, , Iván napja van.

Dániai továbbtanulás

2017.05.02 09:26. - Kovács Janka

Két éve döntöttem el, hogy biztosan külföldön szeretnék tovább tanulni, miután elmentem az Educatio kiállítàsra. Mindegyik standhoz oda mentem, de a végén döntenem kellett, hogy melyik tetszik a legjobban és melyik milyen előnyökkel jár...


(Hirdetés)

Mindeféleképpen külföldön és angolul szerettem volna tanulni, de akkor még nem tudtam pontosan, hogy milyen szakot válasszak. Tavaly ősszel kiválasztottam, hogy Marketing Menedzsmentet szeretnék tanulni Dániában a Via University College-en. Ez a szak három és fél év összesen, azonban egy három és egy hat hónapos gyakorlatot is magába foglal a képzés. Szertintem ez hatalmas előny, mert így nem a diploma után kell keresni egy céget, ahol kipróbálhatod magad és tapasztalatot szerezhetsz. 


Márciusban leadtam a jelentkezésem, ami teljesen máshogy zajlott,mint a magyar egyetemekre való jelentkezés. A számtalan dokumentum mellett motivációs levelet és önéletrajzot kellett írni, ezen kívűl pedig olyan nyelvvizsgát kellett tenni, amit külföldön is elfogadnak. Majd májusban kaptam meg a felvételi levelet, hogy augusztus végén kezdődik az egyetem.

 


Augusztus elején költöztem ki, hogy mindent megismerjek már, mire elkezdődik az egyetem a hónap végén. Dániában egy sárga kártya nevezetű engedély kell ahhoz, hogy munkát tudj vállalni és ennek a lefolyási ideje körübelül 2 hónap. Miután megérkezett a kártyám elkezdtem munkát keresni, amit az egyetem mellett lehet végezni.

Az egyetemen találtam egy hirdetést, hogy olaszul beszélő diákot keresnek egy dán céghez részmunka időre. Rögtön jelentkeztem, örültem, hogy végre találtam olyan munkát, ami teljes mértékben ahhoz kapcsolódik amit tanulok. Kiderült, hogy van a cégnek magyar vonatkozása is, így, mind a magyar részen, mind az olasz részen tudok dolgozni. Itt tapasztaltam meg igazán, hogy mennyire fontos, hogy minnél több nyelvet beszéljünk, milyen nagy előny ha valaki az angolon, németül kívül beszél több nyelvet is.  Általában a diákok nagy része elmegy a dán tanfolyamra, ahol az Európai Unió tagjai 180 órát tanulhatnak ingyen.
 

A nyelviskolában leginkább beszédkészség fejlesztő gyakorlatokat csinálunk, sokszor párosan vagy csoportosan kell dolgozni. Az elején mindenkinek nagyon szokatlan volt a nyelv, de a tanár nagyon hamar megszerettette velünk, hiszen próbál “játékosan tanítani”.
 

Legtöbbször a négy fős tanulócsoportokban kell dolgozni az egyetemen, amit a tanárok direkt úgy állítottak össze, hogy két azonos nemzetiségű diák ne legyen együtt. Így sokkal jobban megismerjük egymás képességeit, szokásait és kultúráját.
 

Egy percig sem bántam meg, hogy Dániába jöttem tanulni, mindenkinek ajánlom ezt az országot, aki ingyenesen szeretne tanulni, sokszínű, barátságos környezetben.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget