Ma 2018. 6. 19, kedd, Gyárfás napja van.

Kocsis Máté: az emberek véleménye segít a Brüsszel elleni vitákban

2017.05.05 15:39. - Kovács Janka

Egészen más úgy a Brüsszellel folytatott vitákban tárgyalni nemzeti, illetve gazdasági kérdésekről, hogy a kormány a magyar választók egy jelentős részének a véleményét maga mögött tudhatja - mondta Kocsis Máté (Fidesz) józsefvárosi polgármester a nemzeti konzultáció témájában tartott országjáró körút szolnoki állomásán csütörtökön. 


    A politikus a szolnoki fórum előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: ezért különösen fontos, hogy minél többen töltsék ki és küldjék vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet. 
 
    Úgy látják - tette hozzá -, hogy a már beérkezett válaszok döntő többségében az emberek támogatják a kormány politikáját.
 
    Kocsis Máté emlékeztetett: a bevándorláspolitika mellett Magyarország több, gazdasági jellegű ügy eltérő megítélése miatt áll Brüsszellel vitában. A vitákkal kapcsolatban kiemelte, hogy a magyar embereknek tisztán kell látniuk: "két világ között választhatnak". 
 
    Az egyik, a jelenlegi kormányzat által képviselt, nemzeti és gazdaság érdekekre épülő magyar, míg a másik, egy globális, pénzügyi spekulációk jellemezte politika - mondta.
 
    Kocsis Máté arra figyelmeztetett, hogy "a másik oldal erejét nem szabad lebecsülni", mert médiatámogatottsága és pénzügyi befolyása alapján jelentős erőről van szó.   
 
    Látni kell például, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezeteken keresztül hogyan próbálják meg a magyar közvéleményt manipulálni, és azt is, hogy "Soros zsebében jó néhány politikus ott lapul a baloldali pártokból" - tette hozzá.
 
    Kérdésre válaszolva azt mondta: eddig körülbelül félmillió válasz érkezett vissza, és ez a nagyságrend körülbelül megfelel annak, amit a korábbi nemzeti konzultációknál tapasztaltak.   
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.13. 23.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget