Ma 2018. 6. 24, , Iván napja van.

A megyében egyedülálló eszközökkel vizsgálja a páciensek szemét

2017.05.09 15:00. - Kovács Janka

Taupert Szilvia, diplomás optometristra kedden mutatta be azt a gépet, amivel 1500 elemzett ponton határozza meg a szem hibás leképzését, és mintegy 3D-s domborzati térkép jeleníti meg a szem törőerejét pontról pontra, század dioptria pontossággal.


A Zeiss munkatársa adta át kedd délelőtt a Széchenyi Optika vezetőjének, Taupert Szilviának a megyénkben egyetlen i.Profiler és i.Scription technológiát alkalmazó szemvizsgáló gépet. Az új technológiának köszönhetően pontosabban lehet meghatározni a szem problémáit, és az egyedi szemüvegeket lehet vele készíteni.

 
De milyen is az az új technológia?
Szemünk lencserendszere természetességéből adódóan nem egységes törőerejű, azaz nem egységesen töri meg a fényt. A retinára ezért képződik szellemképes, torz és hiányos kép. Az eddigi mérési technikákkal egy átlagos törőerőt mérhettünk, melyre átlagos erősségű szemüveglencse gyártódott.
 
Az i.Profiler® a hagyományos mérőműszerekkel ellentétben nemcsak dioptriát mér egy ponton, hanem a pupilla teljes nyílásában, szenzoros technikával 1500 elemzett ponton határozza meg a szem hibás leképzését, és mintegy 3D-s domborzati térkép jeleníti meg a szem törőerejét pontról pontra, század dioptria pontossággal.
 
Következő lépésként a ZEISS i.Terminal®2 csúcstechnológiás kamerájával 10-ed mm pontossággal meghatározzuk azt, hogy a páciens által választott szemüvegkeretben pontosan hol, hogyan és milyen távolságra találhatóak lencséi a szemtől.
A mért adatokat a szemüveglencse rendeléshez csatolva, a gyártás fázisa az i.Scription® szabadalmaztatott algoritmusú tervezéssel folytatódik, ahol a páciens szemeinek profiljához, keretedhez, arcformájához igazítva készülnek el szemüveglencsék. A szemüveglencsék a szemhez hasonlóan egyedi lesz. Olyan látáshibáikat lehet ezzel kijavítani, amivel egész eddigi életében együtt élt.

 
Milyen lesz az eredmény?
Borotvaéles, szín-gazdag, fényudvarmentes látás éjszaka és műfény mellett is. Megtapasztalhatja, mennyivel könnyebb az élete, ha idegrendszerednek nem a hibák kijavításával kell foglalatoskodnia.

 
Élvezze a világot lenyűgöző látásminőségben és törődjön végre azzal, ami igazán fontos számára. Nyűgözze le feletteseit a látása nyújtotta gyorsasággal, pontossággal és terhelhetőséggel. Vessen véget annak az időszaknak, amikor a nap végén a fáradtságtól elcsigázottan rogy le a kanapéra, miközben gyötri a lelkiismeret furdalás, hogy megint a családra nem maradt energiája.

 
Ha többet szeretne megtudni a Széchenyi Optika új technológiájáról, esetleg szeretné is kipróbálni, látogasson el a www.szechenyioptika.hu oldalra!


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget