Ma 2018. 4. 26, csütörtök, Ervin napja van.

Denevérodút kapott az óvoda

2017.05.09 13:28. - Kovács Janka

Denevérodút helyezett ki hétfő délután a megyei kormányhivatal a Mustármag Óvda udvarában. 


Ahogy korábban írtuk, szolnoki diákok készítenek odúkat a mintegy 3500 városunkban élő denevérnek. A Denevér Élőhelyvédelmi Programot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal indította útjára azért, hogy a gyerekekkel, diákokkal megismertessék a denevéreket: 
- A programmal a célunk kettős – kezdte Dr. Nemes Gábor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály főosztályvezetője -, hiszen egyrészt szeretnénk ezeknek a védett állatoknak a populációját megóvni, másrészt pedig szeretnénk, ha a diákok jobban megismerkednének a denevérekkel.

 
A 200 denevérodút a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának diákjai készítik el, és adják át a programban részt vevő intézményeknek. A kihelyezés mellett oktatásban is részesülnek a diákok. 
Az iskolák egy nyilatkozatban vállalnak felelősséget az ingyenesen megkapott odúkért és azért, hogy kihelyezik őket, majd az odúval kapcsolatos történéseket, tapasztalataikat dokumentálják, feltöltik - a hamarosan elkészülő - internetes oldalra. Ezen túlmenően legalább három évig gondoskodniuk kell az odúról és minimális karbantartásáról is. 
 
- Hazánkban 28 denevérfajból 20 megtalálható a Közép-Tisza-Vidéki Tájvédelmi Körzetben, és ebből 15 faj valószínűsíthető Szolnokon, ami a kedvező adottságainknak köszönhető – tájékoztatott Dobrosi Dénes, denevérszakértő, aki az óvoda egyik fájára szögelte fel az odút.
 
 
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.04.25. 16.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget