Ma 2018. 6. 22, péntek, Paulina napja van.

Adománygyűjtés is a része lesz a nemzetközi karmester és karnagy-mesterkurzusnak

2017.05.12 13:09. - Kovács Janka

Fiatal és tapasztalt karmesterek érkeznek Jász-Nagykun-Szolnok megyébe június 6. és 18. között, hogy egész napos tréningen gyakorolhassanak. A gyakorlás után pedig turnéra indulnak, ingyenes előadással várják a látogatókat.

Hirdetés

A Szolnoki Szimfonikusok, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, és a debreceni Kodály Kórus közösen, a a Kodály Emlékév és a reformáció 500. évfordulója alkalmából nemzetközi mesterkurzust szerveznek június 6. és 18. között. A megyénkbe látogató művészek Martfűn fognak gyakorolni, és itt is adnak elő darabokat. A kurzus karnagyi részét Izaki Maszahiro, míg a karmester kurzust a korábban Berlini Filharmonikus Zenekarnál vezénylő Alpaslan Ertüngealp tartja. 

 
A program szerint a kurzus után a nemzetközi művészekkel kiegészülő szimfonikus zenekar az alföldi, és a Tisza-tó környéki, kulturálisan ellátatlan települések templomát járja végig, mint Martfűt, Tiszaderzset, Tiszaigart, Tiszaszőlőst, Tiszaszentimrét, Kunmadarast, Törökszentmiklóst. A településeken jótékonysági koncerteket adnak, a belépés ingyenes lesz, csupán a résztvevőktől adományt fogadnak el, amik helyi közösségi cél megvalósítására fognak fordítani.
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget