Ma 2020. 8. 13, csütörtök, Ipoly napja van.

Újra Országos Néptáncfesztivál lesz Szolnokon

2017.05.15 15:55. - Kovács Janka

Idén is Örömmel rendezzük meg országunk legnagyobb, legrégebbi néptáncversenyét, a 24. Szolnoki Országos Néptáncfesztivált május 26-tól 28-ig. A rendezvény kísérőprogramjai között a fotókiállítás, népművészeti vásár, koncert is szerepel.

Hirdetés

Verseny, múltidézés, táncház, és fiatal tehetségek

Az 1964-ben útjára indult rendezvénynek a szolnoki Aba – Novák Agóra Kulturális Központ, a Szigligeti Színház és a Tisza park ad otthont.

Színpadon innen, színpadon túl címmel Bege Nóra fotókiállítása a 65 éves Magyar Állami Népi Együttest mutatja be. A fotókon keresztül betekintést nyerhetünk a nézők többsége által kevésbé ismert kulisszák mögötti világba. A próbák, a felkészülések sokszor kimerítő, mégis meghitten emberi pillanatait láthatjuk színpadon innen, színpadon túl. A kiállítást megnyitja: Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője. Közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes.

 

A nyitónapon Viseletes felvonulás, majd Falusi színek címmel a Fitos Dezső Társulat előadása látható az Aba-Novák Agórában, szombaton a Szigligeti Színház két részes Versenyprogramjában 13 táncegyüttes majd 500 táncosa mutathatja meg koreográfiáját a széles közönségnek, szakmának, zsűrinek. Vasárnap szabadtéri programok, népművészeti kirakodóvásár és Cimbaliband koncert színesíti a fesztivált. A Napsugár Gyermekháznak köszönhetően foglalkozások várják a gyerekeket. A Szigligeti Színházban Gálaműsor zárja e patinás rendezvényt Kacsó Hanga és Gyúr Gabriella közreműködésével.

 

A fesztivál célja a korábbi alkalmak hagyományait követve, hogy biztosítsa a néptáncegyüttesek, az alkotók számára a művészeti fórumot, valamint ösztönözze az új alkotások létrejöttét.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ mellett társrendezőként a Tisza Táncegyüttes, támogatóként a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Alap, a Tiszta Formák Alapítvány, Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Béres Zrt. és az ASM szerepel. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget