Ma 2018. 4. 26, csütörtök, Ervin napja van.

Megkezdődik az idei patkányirtás Szolnokon

2017.05.18 15:35. - Kovács Janka

A rágcsálók megállítása érekében májustól novemberig tart a patkányirtás a belvárosban.


A fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló rendelet értelmében az egészségügyi kártevők elleni védekezésről, az ehhez szükséges anyagok és eszközök beszerzéséről, a költségek fedezéséről, valamint a szükséges rendszabályok és eljárások végrehajtásáról az érintett terület vagy épület tulajdonosa (bérlője, használója, kezelője), illetőleg a gazdálkodó szerv vezetője vagy üzemeltetője köteles gondoskodni.
 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Víz- és Csatornaművek Koncessziós Zrt. 2017. május 15. - november 15. közötti időszakban Szolnok város egész belterületi részére kiterjedő patkánymentesítést folytat. A mentesítés felszínen és a csatornahálózatban összehangoltan zajlik. 
 
- 2017. május 15. és augusztus 15. között  főirtás a csatornahálózatban Szolnok város egész belterületi részére kiterjedően.
 
- 2017. szeptember 15. és november 15. között  főirtás utógondozása a csatornahálózatban Szolnok város egész belterületi részére kiterjedően.
 
- 2017. május 1. és 2017. november 15. közötti időszakban a felszín alatti irtással párhuzamosan az egész város belterületi részét érintően  felszínen gócirtás történik
 
Az irtás hatékonyságát nagymértékben javítaná, ha minden ingatlantulajdonos (bérlő, használó, kezelő) a tervezett patkánymentesítést ezen időszakban végeztetné el.
 
A mentesítés sikerességét elősegíti az is, hogy ha közterületen patkányok jelenlétét vagy járataik meglétét tapasztalják, akkor ezt Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya felé az 56/503-499 telefonszámon vagy a denesgf@ph.szolnok.hu e-mail címre jeleznék.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.04.25. 16.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 1. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget