Ma 2020. 7. 10, péntek, Amália napja van.

Quimby koncerttel zárja a napot a Reptár Piknik

2017.07.04 18:29. - Kovács Janka

Egésznapos családi programmal várja a látogatókat a Reptár Piknik szombaton Szolnokon. 

Hirdetés

A Reptárban már több mint 50.000 látogató járt - kezdte a piknik sajtótájékoztatóját Kovács Ákos, a Reptár Interaktív Repülőmúzeum igazgatója. 

A pikniken öt nagy leleplezéssel is készülnek, szombattól lehet megtekinteni a múzeum legújabb kiállítási tárgyait, köztük az egykori szovjet légierő által 1986-ban rendszerbe állított 'Nagyvas' MiG-29-es sugárhajtású vadászrepülőgépet, amely elsősorban elfogó feladatokra, de földi célpontok támadására is alkalmas volt. Új látnivaló még a Mi-24D harci helikopter, a MIL Mi-4 helikopter, az F-104G Starfighter sugárhajtású vadászrepülőgép és a CF-104G Starfighter.
 
    A pikniken lézeres raptorharcot vívhatnak a látogatók a Pákozdi Katonai Emlékpark foglalkozásán, bekapcsolódhatnak a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület kutyás bemutatójába és a magasba lendül egy hét méter átmérőjű kooperációs ernyő is. Fizikai kísérleteket tart Zsíros László Róbert, a Szertár című tudományos portál vezetője, egyebek közt bemutatja a házi készítésű, napenergiával működő hőlégballonját is a közönségnek. Ezen kívül drónbemutató, mászófal és "helikoptertúra" is várja a látogatókat, a Darumadárra szállva akár több tízméteres magasságba lehet emelkedni. A Vagon Színpadon bábelőadást láthatnak az érdeklődők, a RepTár fölött pedig helikopterek húznak el.
 
    A rendezvényre a belépő egységesen ezer forint, 6 éven aluli gyerekeknek ingyenes.
 
    A piknikre reggel 9 órától este 18 óráig várja látogatóit a múzeum, amelyet később újra megnyitnak a 20 órakor kezdődő Quimby koncertre.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget