Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Lezuhant egy vitorlázórepülő Bács-Kiskun megyében, a pilóta meghalt

2017.07.14 13:00. - Kovács Janka

Lezuhant egy motoros vitorlázó repülőgép a Bács-Kiskun megyei Pirtó közelében péntek reggel, a gépet vezető nő életét vesztette - közölte a Honvédelmi Minisztérium, a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség az MTI-vel.


Csütörtök este a polgári légiforgalmi irányítás Pirtó térségében elvesztette a kapcsolatot egy ASG-21 típusú vitorlázó repülőgéppel, ezért a légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat felszállását - közölte a Honvédelmi Minisztérium közleményében. A vitorlázórepülőt péntek hajnalban megtalálta a kutató-mentő helikopter, a földi egységekkel megkezdték a mentést.
 
A vitorlázórepülő roncsait Pirtó közelében, egy erdőben találták meg. A gép, amellyel egy nő egyedül repült, Szatymazról szállt fel csütörtök délután. Miután észrevették, hogy a légi jármű 18 órakor nem tért vissza a repülőtérre, keresni kezdték és megállapították, hogy kora délutántól már nem adott jelet a hollétéről. A roncsban egy holttestet találtak, jelenleg is tart a helyszíni szemle - közölte a  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. 
 
Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, a gép lezuhant, a roncsokat megtalálták és jelenleg vizsgálják.
 
 
MTI

    A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt közölte: aHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget