Ma 2020. 7. 12, , Izabella napja van.

Csapadékvíz elvezetése szakszerűen

2017.07.25 09:13. - Kovács Janka

Új építési beruházás esetén, illetve a már meglévő létesítmények bővítésekor szükséges az adott helyszínre méretezett csapadékvíz kezelési rendszerre, a csapadékvíz hálózatok fenntartható kialakítására gondolnunk.  Kulcsfontosságú továbbá a jelen kihívásainak való megfeleltetés, a meglévő rendszerek rendeltetésszerű karbantartása, átalakítása, üzemeltethetősége is. Fontos, hogy a lehullott esővíz megfelelő elvezetéséről gondoskodjunk, ahogy a csapadékvíz tisztításáról és későbbi felhasználásáról és a megfelelő tározásról is. 


 

(Hirdetés)

Vasbetonból készült résfolyókák szinte láthatatlan megoldást biztosítanak burkolt felületekre hulló csapadékvíz tökéletes elvezetésére. A felület méretétől, használatának jellegétől, az igénybevétel nagyságától függően többféle méret és típus áll rendelkezésre a hibátlan és kifogástalan megoldásokért.

Az  elemek C45/55 XF4 osztályú vasalt betonból készülnek. Ezek magas fokú szilárdságot, a különböző vegyi anyagokkal és sókkal szembeni magas ellenállóságot, csökkentett nedvszívó képességet és magas esztétikai minőséget garantálnak. A felhasználási terület széles lehetőséget biztosít a változatos profilválasztéknak köszönhetően. Parkolók felületének víztelenítése, útpadka, buszöböl, logisztikai terminálok illetve autópályák esetében is felhasználhatóak.

A csapadékvíz elnyelődéséhez a testek résszélessége (18 vagy 33 mm) elegendő. A statikai erőknek a robosztus test kellően ellenáll, falvastagsága dupla olyan vastag, mint a betoné vagy a polimerbeton folyókáké.

Túlterhelt csapadékvíz elvezető rendszereket eredményez a csapadékvíz hozamok növekedése, így nagyobb csapadék után víz borította utcák, garázsok vagy raktárok maradnak . A hálózat tisztán tartása, működtetése is szinte lehetetlen feladattá válik. A problémát az egyedi méretezési gyakorlat, tervezési metodika megváltoztatása oldhatja meg. Igény van rá, hogy a tervezők rendelkezésére mindig frissülő adatok álljanak rendelkezésre. A méretezési táblázatot a tényleges meteorológiai adatokkal szükséges összevetni. A felelős tervezés fontossága így szükséges. Az alternatívák megfelelő választása, műszaki megoldások és kapacitások kiépítése csak a megfelelő adatok birtokában lehetséges.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget