Ma 2018. 7. 17, kedd, Endre, Elek napja van.

Ha ezt teszed, nem lopják el a cuccaidat az East Festen

2017.07.25 15:45. - Kovács Janka

Kedden indult az East Fest, több ezer ember indul el Mezőtúrra. Ahogy a strandon a törölköző se végi meg a holminkat, úgy a sátorban se hagyjuk az összes pénzünket.


A rendőrség néhány jó tanáccsal látja el a fesztiválozókat, hogy ne történjen baj. Persze, amikor valakitől részegen lopják el a pénzét, az más kategória, de ha elvetjük az idegenekbe vetett túlzott naivitásunkat, nem érhet baj.

 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mezőtúri Rendőrkapitányság munkatársai a rendezvény "Civil falu" elnevezésű szektorában 2017. július 27. és 2017. július 29. között 10 órától 18 óráig információs és tanácsadó pontot üzemeltetnek. A program utolsó napján, 2017. július 29-én 14 órától dr. Gyetvai Béla rendőr alezredes tart előadást a szenvedélybetegségek patológiájáról az érdeklődőknek - ajánlja a fesztiválozóknak a megyei rendőr-főkapitányság. Ha esetleg erről valaki lemaradna, a fesztivál ideje alatt kitöltheti a rendőrség tesztjeit, hogy tesztelje tudását. 
 
Mindenesetre, a rendőrség tanácsait ajánlott megfogadnia a fesztiválozóknak:
 
• A pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját tegye biztonságos helyre! Ne hagyja azt őrizetlen sátorban!
• Ne tartson magánál sok készpénzt, vagy ha mégis, egymástól elkülönítve tárolja! Lehetőleg ne a nadrágja hátsó zsebébe tegye készpénzét!
• A bankkártyát és a PIN kódot soha ne tartsa egymás mellett!  
• Csak a szükséges okmányokat vigye magával a fesztiválra! Elvesztése sok utánajárást vonhat maga után!
A zsebtolvajok általában nem egyedül dolgoznak. A legtöbb esetben a bűnelkövetők „munkamegosztásban” tevékenykednek. Egyikük a figyelemelterelésért felel, míg társa a tolvaj tevékenységét fedezni (eltakarni) hivatott. Szintén újabb „munkakört” lát el a kívülállókat figyelő jelző, valamint a megszerzett zsákmány mielőbbi - a helyszínről történő - eltávolítását kivitelező értékmentő. 
Ne feledje, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
• Ne hagyjon táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t ( a tartóját – konzolt - sem ), továbbá egyéb értékes műszaki cikket, valamint személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait az utastérben, még a „ kesztyűtartóban” sem! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak gépjárműben, hiszen az elkövetőkre jellemző, hogy a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot, vagy feltörni a zárat. 
• Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, kapcsolja be a riasztót akkor is, ha csak pár percre száll ki! Kiszállás után ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!  
• Ha módjában áll, vegye igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket!  
 
Mit tegyenek, ha már bekövetkezett a baj?
Ha már bekövetkezett a lopás haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es telefonszámon!
Amennyiben ellopták bankkártyáját vagy mobiltelefonját, haladéktalanul tiltassa le azokat! Ha a lakáskulcsot vagy gépkocsi kulcsot elvitték, akkor javasolt a zárak cseréje.  
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.07.11. 27.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget