Ma 2018. 7. 17, kedd, Endre, Elek napja van.

Kékszőlőből készült 2017 legjobb pálinkája

2017.07.25 09:20. - Kovács Janka

Az idei legnagyobb országkóstoló rendezvényen, minden idők legnagyobb tételszámából, összesen 382 féle pálinka kelt versenybe a legízletesebb és legjobb pálinka címért.


 

(Hirdetés)

A legeredményesebb pálinkafőzdék versenyét idén a Brill Pálinkaház nyerte el. A Konkordi-Izabella szőlő pálinkája lett idén Magyarország legjobb pálinkája, amely egyenesen a Mályinkai Pálinkafőzdéből került versenybe. Ez ritka és korábban nem tapasztalt ízvilágú tételnek számít, amely eddig nem szerepelt versenyen. Különleges és harmonikus és bársonyos íz- illetve illatvilággal rendelkezik, így a korábbi tételekhez nem hasonlít. A legjobb 10.000 palack feletti pálinka a Villányi Pálinka-Magyarbólyi Pálinkafőzde Válogatott Vörös törkölypálinkája lett, a díjat a Pálinka Nemzeti Tanácsa alapította. A Parlament Felsőházában Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter részvételével június 20-án került kihirdetésre a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyének a győztes eredménye. Ez a Földművelésügyi Minisztérium Nemzeti Pálinkakiválóság Programjából került ki. 382 tételt soroltattak fel összesen, ebbe 43 pálinkaház nevezett be és összesen 115 nyerhette el a Pálinkakiválóság címet. Mindössze 46 tétel volt, amely a TOP Pálinkakiválóság díját kapta meg. 24 tétel nyerte az Országos Versenyre nevezett főzetek közül a Champion, a kategória győztes díját, de 342 további tételt is minősítettek, amelyből 110 arany, 144 ezüst és 88 bronzérem került kiosztásra.
 

A rendezvényről elmondható, hogy az előző évekhez képest idén rendkívül sok kimagasló és jó minőségű pálinka szállhatott versenybe, így a választás sem volt könnyű. A nyertes főzetek elsősorban a piaci igényeket szolgálják ki, és nem a szakértők, bírák, átlag hazai illetve külföldi fogyasztós ízlését vették figyelembe. A Veresi Pálinkaház feladataként és céljaként tűzte ki, hogy megmutassa és lehetőséget adjon azoknak, akik többet szeretnének tudni a pálinkakészítésről és annak fogyasztásáról egyaránt. Egy helyen valósul meg a pálinkafőzés technikájának elsajátítása és a pálinkakóstolás lehetősége. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.07.11. 27.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget