Ma 2018. 7. 17, kedd, Endre, Elek napja van.

Egy ,,szelet torta” már az esküvői meghívó átadásakor – kreatív ünnepi értesítő szeretteinknek

2017.07.31 14:26. - Kovács Janka

Igazán újszerű és formabontó módjait találhatjuk meg az esküvőszervezés kapcsán elengedhetetlen meghívókészíttetés alkalmával. Nem csupán a szín, az anyag és a minta változatossága teheti egyedivé, igazán személyessé a várva várt napunkról hírt adó üzenetet, hanem az eddig szinte elképzelhetetlennek tűnő formák alkalmazása is kitágítja a lehetőségek eddig sem szűkös spektrumát. Ide tartoznak a napjainkban – méltán – oly kedveltté vált három dimenziós formavilágot képviselő, különböző doboz alakú esküvői meghívók hada.


A dobozos esküvői meghívókollekciók a kreatív stílust képviselik. Ennél a típusnál különböző doboz formátumokra szerkesztik rá a meghívó hátterét, az idézetet és szövegeket a már megszokott nyomdatechnikai eljárások segítségével. Készíttethetünk masnis, tégla, kocka formátumú vagy kihúzható esküvői meghívó dobozokat is.

A különböző dobozokra választhatunk az egyes típusoknál szokványos, tipikusabb meghívóhátteret, de akár egyedi, saját ötletet is képesek megvalósítani a fejlettebb technológiai háttér segítségével, így bátran szabadon engedhetjük fantáziánkat ezen a téren is. Mivel hozott hátterekkel, fényképpel is el tudják készíteni számunkra ezt a különleges meghívótípust, érdemes elgondolkodnunk egy-egy személyes, számunkra jelentős motívum, fénykép, vagy speciális díszítés lehetőségén is.

Itt nyom igazán sokat a latban, hogy az általunk kedvelt szín-forma és grafikai sajátosságokat tartalmazó meghívó minőségi alapanyagokkal készüljön, ugyanis minél bonyolultabb, de mutatósabb formát szeretnénk prezentálni leendő vendégeinknek, annál látványosabb lehet egy rosszul sikerült vagy kevésbé szerencsésen megválasztott alapanyag használata, mely épp szándékainkkal ellenkező hatást nyújt!

 

A tartósságot és a dizájn vizuális és formahatását a papír gramm súlya biztosítja. A papírvastagság garancia a tartós, erős esküvői meghívódobozokat készítéséhez, így biztosított, hogy évek múlva is emlék marad a meghívott vendégek számára az általunk átadott kedves és személyes invitálás kreatív változata. A legtöbb esetben szatén szalaggal díszítik ezt a meghívótípust, de magától értetődik, hogy itt is – mint szinte mindegyik fázisban – van lehetőség egyedi, vagy személyes dekoráció készítésére, melynek színe is választható.

 

Ha fényképes dobozos esküvői meghívót választunk, azt is érdemes kitalálnunk, hogy a fénykép hova kerüljön a dobozkialakítás során, vagy ha csupán fényképrészletet kívánunk szerepeltetni, akkor milyen méretben és stílussal legyen látható esküvői meghívonkon.

 

Érdemes minél nagyobb felületet igénybe venni, így a doboz tetejét vagy akár a betétlapokat is lehetőség van az egyik emblematikus, közös fotónkkal szerkeszttetni. A fotókat a térbeli elhelyezésen kívül külön szerkesztésnek is alá lehet vetni, így - az esküvő dizájnba illeszthetően - lehet eredeti, fekete-fehér vagy barnított árnyalatban is kérni a nyomtatást.

 

Nagyon fontos és előre megkímélhetjük magunkat az esetleges kellemetlen csalódásoktól, ha rögtön a válogatás megkezdése előtt leszögezzük, hogy matt papír esetén a nagyobb felbontás miatt – a legtöbb esetben - kontrasztosabbak lesznek a fotók, ezért a gyöngyház papírt kevésbé ajánlják a fényképes meghívókhoz.

 

Egy igazán különleges forma, még a 3D-s meghívók estében is az esküvői tortaszelet formájú meghívók. Mindenféle esküvői meghívó motívummal elkészíthetők, mellyel már a meghíváskor megteremthetjük magának az esküvői vacsora dekorációjának hangulatát is. Leginkább nonfiguratív hátterek kiválasztását javasolják ebben az esetben, de természetesen a klasszikus gyűrű és virág motívumokkal is elkészíthető ez a típus is. A tortaszelet-dobozkában egy pausztekercs található, melyet szatén szalaggal szoktak díszíteni.

 

A tekercs mérete általában megegyezik a kis méretű üvegcsés meghívó pauszának méretével, mely 8,5 × 21 cm. A tekercsen található az esküvői meghívó szövege és a nevek, valamint a visszajelzésre szolgáló információ. A tekercset lehetőség van a tortaszelet motívumával készíteni, de ha még személyesebbé szeretnénk tenni, akkor készíthetjük a korábban említett fotótechnikákkal is. A tortaszeleten dekoráció gyanánt széles szatén szalag található, kis strassz díszítéssel, mellyel még különlegesebbé és elegánsabbá varázsolhatjuk a meghívót.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.07.11. 27.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget