Ma 2020. 10. 27, kedd, Szabina napja van.

Filmslágerek, klezmer, bécsi és táncest a Parti-Túra idei kínálatában

2017.07.31 15:34. - Kovács Janka

Különleges nyáresti koncerteket az a Szolnoki Szimfonikusok az augusztus első hétvégéjén kezdődő Parti-Túra nyárbúcsúztató koncertjein.

Hirdetés

Öt helyszínen, Szolnokon a Széchenyi városrészen, a Tiszai hajósok terén, a Hild János téren, a Kossuth téren, Szandaszőlősön a Lengyel Antal téren várják nemcsak a komolyzene kedvelőit a Parti-Túra nyári estéire. Azonban a Szolnoki Szimfonikusok Szolnokon kívül Jászberényben, Nyírbátoron, Mezőtúron és Törökszentmiklóson is koncerteznek. 

 
Az első előadás augusztus 4-én lesz a Széchenyi városrészen, a Zöld Ház előtt lesz, ahol táncesttel nyitja meg a zenekar az estéket. Cser Ádám vezényletével, Szitt Melinda Mozdulat Táncműhelye, illetve Püspöki-Markó Ágnes és Püspöki Dávid táncbéli tolmácsolásával hallgathatunk többek közt Márquez, Strauss, Delibes, és a Kis hableány zenéjét.
 
Augusztus 11-én, pénteken a Tiszai hajósok terén a Szolnoki Szimfonikusok a Budapest Klezmer Banddel ad közös koncertet. Izaki Maszahiro vezényel és Falusi Mariann házigazdaként szerepel a koncerten.
 
Augusztus 17-én a Hild János téren Nemzetek zenéi címmel Sosztakovics, Gershwin és Hacsaturján dalai csendülnek fel.
 
Augusztus 22-én, kedden Szandaszőlősön, a Lengyel Antal téren a Cinemagic előadással várják a hallgatókat: felcsendül A hét mesterlövés, James Bond, A rózsaszín párduc, A Karib-tenger kalózai, Aladdin, A szépség és a szörnyeteg és más filmzenék is.
 
Augusztus 26-án, szombaton a Kossuth téren Bécsi esten játssza a szolnoki együttes többek közt Strauss, Suppé és Lehár Ferenc darabjait.
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.21 (41. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget