Ma 2021. 1. 28, csütörtök, Károly, napja van.

OKF: szinte minden megyében dolgoznak a tűzoltók égő tarlókon

2017.08.03 16:04. - Kovács Janka

Égő tarlókhoz, vasúti töltésekhez, lángoló mezőkhöz és mezőgazdasági gépekhez riasztják a tűzoltókat országszerte, szinte nincs olyan megye az országban, ahol ne dolgoznának a tűzoltók a hőség miatt kialakult helyzeteknél - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OFK) szerdán az MTI-vel.

Hirdetés

     Hódmezővásárhely és Orosháza között több hektáron ég a lábon álló gabona és a száraz fű, a lángok már egy elhagyott tanya melléképületeit is veszélyeztetik. A tűzoltók munkáját nehezíti az erős szél és a nagy füst, amely a közeli vasúti síneket is elérte, ezért a vonatok lassabban közlekednek az érintett szakaszon.
 
    Ugyancsak egy elhagyott tanyaépület és a körülötte lévő száraz fű kapott lángra Debrecen mellett.
 
    Siklóson az Iskola utca közelében, az árokparton gyulladt meg a száraz fű és a vágástéri hulladék, Üllőn pedig a vasúti töltés mellett ég az avar. Szolnokon egy kombájn, Kunadacson pedig egy bálázógép és a körülötte lévő száraz fű gyulladt meg és égett le.
 
    Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a következő napokban tovább fokozódik a kánikula, a legforróbb időszak péntektől vasárnapig tarthat. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 39, 40 Celsius-fokot, sőt egy-egy helyen a 41 fok sem kizárt.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.27. (4. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget