Ma 2018. 6. 22, péntek, Paulina napja van.

Egy év próbaidőt kapott a nő, aki egy közszereplő bejegyzésénél valótlant állított a képviselőtestületről

2017.09.11 15:03. - Kovács Janka

A nő egy közszereplő posztja alá azt írta: "Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!"

Hirdetés

Az ügyben másodfokon eljárt Szolnoki Törvényszék 2017. szeptember 1-jén helybenhagyta a Karcagi Járásbíróság azon ítéletét, melyben a bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt 1 évre próbára bocsátotta azt a büntetlen előéletű nőt, aki 2014. december 5-én egy közszereplő Facebook oldalán nyilvánosan közzétett, valamennyi regisztrált Facebook felhasználó által megismerhető bejegyzéséhez fűzött hozzászólásában Mezőtúr Város Önkormányzatának képviselő-testületére utalva valótlanul azt írta, hogy „Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!”. Az ítélet jogerős.
 
A próbára bocsátás nevelő jelegű intézkedés, amely azt jelenti, hogy a bíróság megállapította, hogy a vádlott bűncselekményt követett el, azonban a jogkövetkezményekről való döntést későbbre halasztotta. Ha a vádlott a próbaidő tartama alatt újabb bűncselekményt követ el vagy a próbaidő alatt más, korábban elkövetett bűncselekmény miatt is elítélik, mind az újabb, mind jelen bűncselekménye miatt büntetést szab ki a bíróság vele szemben. Ha azonban a próbaidő tartama alatt nem követ el újabb bűncselekményt, és annak tartama alatt más, korábban elkövetett bűncselekmény miatt sem ítélik el, a próbaidő leteltével jelen bűncselekmény miatti büntethetősége is megszűnik.
 
 - közölte a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget